Σκηνές που θυμίζουν κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν στο Κιλκίς, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων επενέβησαν για να ματαιώσουν απάτη σε βάρος ανυποψίαστου πολίτη.
Η επιχείρηση κατέληξε στη σύλληψη ενός δράστη, ενώ ο συνεργός του τράπηκε σε φυγή τραυματίζοντας τρία άτομα και προκαλώντας φθορές σε περιπολικό.
Επιτήδειος επικοινώνησε τηλεφωνικά με το θύμα υποδυόμενος υπάλληλο της ΑΑΔΕ, πείθοντάς τον να συγκεντρώσει λίρες και κοσμήματα προκειμένου να τα παραδώσει σε «συνεργάτη» που θα περνούσε από το σπίτι του.
Άμεση επέμβαση, σθεναρή αντίσταση και καταδίωξη
Οι αστυνομικές αρχές αντέδρασαν ακαριαία και εντόπισαν τον έναν από τους δράστες την ώρα που ετοιμαζόταν να παραλάβει τα τιμαλφή. Κατά την ακινητοποίησή του, ο συλληφθείς προέβαλε σθεναρή αντίσταση.
Την ίδια στιγμή, ο δεύτερος εμπλεκόμενος:
- Επιβιβάστηκε σε όχημα διαφυγής πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.
- Τραυμάτισε δύο αστυνομικούς καθώς και τον ίδιο τον παθόντα.
- Επιχείρησε να εμβολίσει το υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ. πριν αναπτύξει ταχύτητα και εξαφανιστεί.
Ο συλληφθείς οδηγείται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, ενώ τα στοιχεία του συνεργού του έχουν ταυτοποιηθεί και οι έρευνες για τον εντοπισμό του βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Συνεχής εγρήγορση από την ΕΛ.ΑΣ.
Με αφορμή το περιστατικό, η Ελληνική Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην εμπιστεύονται αγνώστους που προσποιούνται δημόσιους λειτουργούς, να μην αποκαλύπτουν αν κατέχουν τιμαλφή ή μετρητά και να ενημερώνουν αμέσως τις αρχές (περισσότερες οδηγίες στο www.hellenicpolice.gr).