Επέτειος Γρηγορόπουλου: Φόβοι για φαινόμενα "Κίτρινων Γιλέκων"

Επέτειος Γρηγορόπουλου: «Φρούριο» η Αθήνα με 5.000 αστυνομικούς στο πόδι-Οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ
Ενημερώθηκε: 06/12/18 - 00:21

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε επιφυλακή την Πέμπτης (6/12/2018), με τα μέτρα ασφαλείας να είναι αντίστοιχα με εκείνα που είχαν ληφθεί για την επέτειο του Πολυτεχνείου και το κέντρο να είναι απροσπέλαστο.

Η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε επιφυλακή,οι τελευταίες προετοιμασίες έχουν γίνει ενώ στα μέτρα που θα ληφθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, να συμμετέχουν, όπως άλλωστε και στην επέτειο του Πολυτεχνείου, περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.

Τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν θα είναι ανάλογα με εκείνα που ελήφθησαν στην επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ θα υπάρχουν αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις σε αστυνομικά τμήματα και κτίρια, όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, που θα παρατηρούν κινήσεις διαφόρων ατόμων και ειδικότερα έξω από κτίρια που τελούν από κατάληψη. Η αστυνομία εκτιμά ότι οι συγκεκριμένοι χώροι είναι πιθανό να αποτελέσουν ορμητήριο για διάφορες επιθέσεις.

Ωστόσο υπάρχουν άλλοι φόβοι..φόβοι που θα πούμε παρακάτω.

Σε πρώτη φάση η Νομική Σχολή Αθηνών,ήταν να παραμείνει κλειστή  με απόφαση της Διοίκησης για να μη γίνει ορμητήριο επεισοδίων, ωστόσο ομάδα ατόμων ανακοίνωσε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ότι έσπασε το lock-out.

Φόβοι για φαινόμενα «Κίτρινων Γιλέκων»

Τα γεγονότα στο Παρίσι, με τα εκτεταμένα επεισόδια κατά του Προέδρου Μακρόν, έχουν φοβίσει τις ελληνικές Αρχές ότι μπορεί να βρουν βάση και στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Επίσης, πονοκέφαλος για τις Αρχές συνεχίζουν να είναι οι καταλήψεις σε πολλά σχολεία της Ελλάδα για το Μακεδονικό, που μπορεί να πυροδοτήσουν κατά τόπους την κατάσταση.

Οι αστυνομικές δυνάμεις θεωρούν δεδομένο πως για ακόμα μια φορά ο χώρος του Πολυτεχνείου αλλά και γύρο από αυτό θα μετατραπεί σε ορμητήριο των κουκουλοφόρων, όπως έγινε και για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.

Τα επεισόδια ως ένα σημείο θεωρούνται δεδομένα, με βάση αυτή την πληροφόρηση.