Επίσκεψη Μέρκελ: Ένταση και χημικά στο κέντρο της Αθήνας

Επίσκεψη Μέρκελ: Ένταση και χημικά στο κέντρο της Αθήνας
Ενημερώθηκε: 10/01/19 - 19:47

Ένταση σημειώθηκε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης (10/01) στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Ανγκέλα Μέρκελ.

Εκτεταμένη χρήση χημικών υπήρξε στα προπύλαια, όταν φοιτητές προσπάθησαν να σπάσουν το φράγμα που είχαν στήσει οι κλούβες των ΜΑΤ και να κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας είχαν κλείσει τον δρόμο εξαιτίας της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ, με τους συγκεντρωμένους στα Προπύλαια να προσπαθούν να περάσουν.

poreia_propylaia7

 

poreia_propylaia8

 

poreia_propylaia

 

poreia_propylaia2

 

 

poreia_propylaia3

Νωρίτερα: Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας πορεία διαμαρτυρίας αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων στο πλαίσιο της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

Με κεντρικό σύνθημα «Μέρκελ ανεπιθύμητη, έξω ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΔΝΤ», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πρόκειται να κατευθυνθούν μέχρι τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ.

Όπως αναφέρουν οι οργανώσεις σε ανακοίνωσή τους «η Μέρκελ έρχεται στη χώρα μας με σκοπό να προωθήσει τα ιδιαίτερα συμφέροντα της γερμανικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ούτε βήμα πίσω! Η Μέρκελ είναι ανεπιθύμητη. Τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα μπροστά! Κάτω η πολιτική κυβερνήσεων - ΕΕ- ΔΝΤ - κεφαλαίου».

Σημειώνεται ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.