Επιστρέφουν οι αδειούχοι του Δεκαπενταύγουστου - Αυξημένη η κίνηση στις Εθνικές οδούς

Επιστρέφουν οι αδειούχοι του Δεκαπενταύγουστου - Αυξημένη η κίνηση στις Εθνικές οδούς
Ενημερώθηκε: 18/08/19 - 19:37

Ξεκίνησε η επιστροφή των αδειούχων στην Αθήνα. Αύριο είναι η «πρώτη» Δευτέρα μετά την κορύφωση του καλοκαιριού και πολλοί είναι εκείνοι που θα επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Ήδη από το πρωί παρατηρείται αυξημένη κίνηση και στις δύο εθνικές οδούς. Στην εθνική οδό Αθηνών - Πατρών, σύμφωνα με το tempo24.news, από τα διόδια του Ρίου, με κατεύθυνση την πρωτεύουσα, περνούν περί τα 2.000 αυτοκίνητα την ώρα. 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, η ίδια ροή και η κίνηση αναμένεται να συνεχιστεί και τις βραδινές ώρες.

Το μεσημέρι ωστόσο και προσωρινά, στα διόδια Αντιρρίου της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» σχηματίστηκε ουρά περίπου 700 μέτρων.

Πιο αυξημένη καταγράφεται η επιστροφή εκδρομέων σε Κόρινθο και Ελευσίνα, καθώς διπλάσιος αριθμός οχημάτων αναμένεται να περάσει τα διόδια, με την Τροχαία να τον εκτιμά στα 4.000 οχήματα την ώρα τις απογευματινές ώρες.

Αξίζει να επισημανθεί πάντως πως όλες τα απογεύματα Κυριακής του καλοκαιριού παρατηρείται αυξημένη κίνηση τις απογευματινές ώρες προς την Αθήνα, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν τις κοντινές περιοχές του Κορινθιακού για μια μονοήμερη εκδρομή στη θάλασσα. 

Λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα άλλωστε, τα αυτοκίνητα από τα διόδια της Ελευσίνας διέρχονταν με χαμηλές ταχύτητες, ενώ στο ύψος των Μεγάρων σημειώθηκε ανάσχεση και καθυστερήσεις.

Αυξημένη από το μεσημέρι και η κίνηση στην Εθνική Λαμίας - Αθηνών με μικρές «ουρές» στα διόδια. Τις μεσημεριανές ουρές ατύχημα στο 96ο χιλιόμετρο δημιούργησε «ουρά» χιλιομέτρων. 

Αυξημένη αλλά ελαφρώς είναι και η κίνηση στην Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος των Αφιδνών και με κατεύθυνση προς την Αθήνα, χωρίς ωστόσο να δημιουργείται κάποιου είδους μποτιλιάρισμα και με φυσιολογική ροή των οχημάτων. Χαρακτηριστικό είναι πως σήμερα από τα διόδια Αφιδνών πέρασαν 13.000 οχήματα με κατεύθυνση προς Θήβα, ενώ μέχρι στιγμής προς Αθήνα έχουν περάσει 16.000.

Βάσει των στοιχείων της Τροχαίας, από τους κλειστούς αυτοκινητόδρομους Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας έχουν εισέλθει στην πόλη της Αθήνας σήμερα μέχρις τις 7 περίπου 73.000 αυτοκίνητα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα στις εθνικές οδούς και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ομαλά.