Έτοιμοι να «εισβάλλουν» στην Ελλάδα χιλιάδες μετανάστες που μετάφερει ο Ερντογαν στα σύνορά μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Έτοιμοι να «εισβάλλουν» στην Ελλάδα χιλιάδες μετανάστες που μετάφερει ο Ερντογαν στα σύνορά μας (ΒΙΝΤΕΟ)
Έτοιμοι να «εισβάλλουν» στην Ελλάδα χιλιάδες μετανάστες που μετάφερει ο Ερντογαν στα σύνορά μας
Ενημερώθηκε: 28/02/20 - 20:15

Χρησιμοποιώντας τους πρόσφυγες ώς όπλο για να εκβιάσει την Ευρώπη, ο Ερντογάν έχει ανοίξει τις πύλες της χώρας του και τους μεταφέρει προς τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα.

Ένας στυγνός εκβιασμός, που παραβιάζει την κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, για πάρει την υποστήριξη της Δύσης στην συριακή κρίση όπου ο «Σουλτάνος» έχει εγκλωβιστεί λόγω νεοθωμανικών αυτοκρατορικών φιλοδοξιων του.

Μάλιστα, την εφαρμογή του απάνθρωπου σχεδίου του την κάνει απροκάλυπτα αδιαφορώντας για τις διεθνείς αντιδράσεις.

Το πλήθος μεταναστών  συνωστίζονται σε περιοχές της Τουρκίας προκειμένου να μεταφερθούν στην Αδριανούπολη και στη συνέχεια να περάσουν στην Ελλάδα από εκεί να οδηγηθούν στην Ευρώπη, με τον Ερντογάν να έχει «φροντίσει» για τη δωρεάν μεταφορά τους.

Οι εικόνες των εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα από τα ελληνικά εδάφη, μεταδίδονται από διεθνή πρακτορεία ενημέρωσης.

 

Στο μεταξύ, μαζικά συνεχίζουν να φτάνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο μετανάσστες  από την Τουρκία, ενώ βάρκες με Αφγανούς, Ιρανούς και Ιρακινούς πέρασαν σε Σάμο και Λέσβο.

Μέχρι στιγμής, σε 800 με 1.000 υπολογίζονται οι μετανάστες που βρίσκονται στον Έβρο, στην περιοχή που είναι ο μεθοριακός σταθμός Καστανιών, ενώ καταγράφονται συνεχώς νέες αφίξεις.

Την ίδια ώρα, σε 151 υπολογίζονται μέχρι στιγμής αυτοί που έχουν φτάσει σε Λέσβο και Σάμο από το πρωί της Παρασκευής έως νωρίς το απόγευμα.

Αντίστοιχο σκηνικό παρατηρείται και στα παράλια της Τουρκίας. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί και ετοιμάζονται να περάσουν από τη Σμύρνη, τα Δαρδανέλια και το Αϊβαλί στα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σε βίντεο που δημοσίευσε το CNN Turk μια ομάδα ανθρώπων επιβιβάζεται σε φουσκωτές λέμβους με προορισμό ελληνικά νησιά.

Όπως αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα, η σχετική κινητικότητα αυξήθηκε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής. «Κάποιοι παράτυποι μετανάστες βρέθηκαν να περιμένουν σε λιμάνια για να φύγουν» γράφει το CNN Turk.