Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών: Κατηγορίες σε δύο μέλη και για τον θάνατο γυναίκας

 
ΑΑΑΑ

Ενημερώθηκε: 01/04/23 - 22:30

Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών εξάρθρωσαν την Παρασκευή 31 Μαρτίου οι αρχές, έχοντας ήδη προχωρήσει σε 41 συλλήψεις. Η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση ήταν πολυμελής και διακινούσε ανθρώπους από την Τουρκία στην Ελλάδα, μέσω του Έβρου και στη συνέχεια τους προωθούσε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, δύο από τους διακινητές κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από δόλο, καθώς όπως προέκυψε από τις παρακολουθήσεις των κινητών τηλεφώνων τους, οι δύο διακινητές αναφέρουν στις συνομιλίες τους ότι μία γυναίκα έχασε τη ζωή της λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, στην προσπάθεια να περάσει το γκρουπ των υπολοίπων μεταναστών από την Τουρκία στον ελλαδικό χώρο.

«Η κοπέλα πέθανε», ρωτά ο πρώτος διακινητής, με τον δεύτερο να απαντά πως πέθανε και «την έχει αφήσει εκεί και το παιδί που είχα αφήσει, έχει έρθει σε εμάς και είπε πως η κοπέλα ούτε μιλάει ούτε κουνιέται».

Η γυναίκα όπως διαπιστώνεται από τις συνομιλίες δεν ήταν μόνη αλλά είχε μαζί της και ένα ανήλικο παιδί, το οποίο ακολουθούσε το γκρουπ. Ωστόσο, οι διακινητές δεν ενημέρωσαν τις τουρκικές αρχές για τον θάνατο της γυναίκας, αλλά ούτε και το υπόλοιπο γκρουπ για να μην δυσφημιστούν.

Πληροφορίες σχετικά με το τι απέγινε το πτώμα και το παιδί, δεν υπάρχουν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ