Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών σουπερμάρκετ στη Θεσσαλονίκη

Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών σουπερμάρκετ στη Θεσσαλονίκη
Ενημερώθηκε: 23/06/16 - 13:04

Τέλος στη δράση συμμορίας που ενέχεται σε πολυάριθμες περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε σουπερμάρκετ, έβαλαν έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν χθες, δύο άντρες ηλικίας 54 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, και παραβάσεων των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 54χρονος από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τα μέσα Ιανουαρίου του 2016, διέπραξε 4 ληστείες σε σουπερμάρκετ στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, στα οποία εισήλθε έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε από τα ταμεία το συνολικό χρηματικό ποσό των 3.912 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μία περίπτωση κρατούσε δύο πιστόλια, ενώ σε έτερη περίπτωση πυροβόλησε μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό.

Στη συνέχεια, ενώθηκε με τον 34χρονο, με σκοπό την από κοινού διάπραξη ένοπλων ληστειών σε σουπερμάρκετ και τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους. Συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από 29-02-2016 έως 31-05-2016, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή πιστολιών που έφεραν αμφότεροι, διέπραξαν έξι ληστείες σε σουπερμάρκετ της πόλης, από τα οποία αφαίρεσαν συνολικά, το χρηματικό ποσό των 16.914,97 ευρώ. Σε δύο περιπτώσεις ο 54χρονος, πυροβόλησε από μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό.

Στην κατοχή του 54χρονου καθώς και σε έρευνα της οικίας του και του αυτοκινήτου του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 μικροδέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 3,1 γραμμαρίων και μία θήκη μεταφοράς αεροβόλου όπλου.

Επίσης, σε βάρος του εκκρεμούσε μία απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για σωματική βλάβη από αμέλεια. Κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.