Το φαρμακείο και η επίσκεψη στο Σεισμανόγλειο «πρόδωσαν» τους τρομοκράτες

Το φαρμακείο και η επίσκεψη στο Σεισμανόγλειο «πρόδωσαν» τους τρομοκράτες
Ενημερώθηκε: 10/11/19 - 17:41

Η ληστεία των τρομοκρατών στο κατάστημα ΟΠΑΠ στον χολαργό ήταν και η αρχή του τέλους για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Το βράδυ που έγινε η ληστεία σε κατάστημα τυχερών παιγνίων και κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε ο 46χρονος συνεργός των δραστών ο οποίος καταζητείται, ο 41χρονος μαζί με τον 45χρονο, μετέφεραν το οπλοστάσιο από την Κυψέλη στο σπίτι του δεύτερου στο Χολαργό. Προσπάθησαν μάλιστα να απολυμάνουν επιμελώς το χώρο στην Κυψέλη με τη χλωρίνη και το πλυστικό μηχάνημα.

Μεγάλο χτύπημα ετοίμαζαν οι τρομοκράτες - «Ευτυχώς προλάβαμε» δήλωσε ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής

 

Σημειωτέον ότι μετά τη ληστεία οι δράστες διέφυγαν με μοτοσικλέτα, η οποία είχε κλαπεί στις 11 Οκτωβρίου από την Πεύκη. Βρέθηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ σε κοντινή απόσταση στην οδό Θεμιστοκλέους και Τήνου.

Η επίσκεψη στο Σισμανόγλειο

Μετά τη ληστεία και τον τραυματισμό του 46χρονου, ο 41χρονος συλληφθείς με μισθωμένο αυτοκίνητο και τη βοήθεια μίας γυναίκας (δεν είναι η συλληφθείσα) προσπάθησαν να περιθάλψουν το τραύμα του συνεργού τους, με κάθε προφύλαξη προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες. Αναζήτησαν φαρμακείο ενώ επισκέφθηκαν και το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο προφανώς για μια διερευνητική επαφή για να ζητήσουν βοήθεια.

Λίγη ώρα αργότερα, όπως κατέγραψαν κάμερες και καταθέσεις μαρτύρων, το αυτοκίνητο επέστρεψε στο νοσοκομείο φέροντας μαζί και τον τραυματία 46χρονο.

Το ίδιο όχημα καταγράφηκε μάλιστα και στο Χαλάνδρι, όπου ο 41χρονος και η γυναίκα συνοδηγός προμηθεύτηκαν από ένα φαρμακείο, σκεύασμα που χορηγείται σε περιπτώσεις σοβαρού τραυματισμού.

Οι κινήσεις τους αυτές σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες και τα πλάνα από τις κάμερες παρακολουθήσεις οδήγησαν την Αντιτρομοκρατική στην εξακρίβωση της ταυτότητας του 41χρονου συλληφθέντα.