Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Δωρίδα Φωκίδας - Εκκενώνονται δύο χωριά

 Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας / fireservice.gr
Ενημερώθηκε: 01/09/19 - 19:00

Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κλήμα, του δήμου Δωρίδος, στο νομό Φωκίδος. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποιες ενισχύονται συνεχώς. 

Όπως αναφέρει το nafpaktianews αυτή την ώρα η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Αυτή την ώρα η πυρκαγιά είναι κοντά στην Κούκουρα και κατευθύνεται προς την Μαγούλα Δωρίδας. 

Η Πυροσβεστική έδωσε λίγο μετά τις 3 εντολή για προληπτική εκκένωση δύο χωριών λόγω των πυκνών καπνών, που είναι πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα στους κατοίκους τους, οι οποίοι στην πλειονότητά τους, είναι ηλικιωμένοι. Πρόκειται για τα χωριά Κλήμα και Μαγούλα.

Αυτή την ώρα η πυρκαγιά είναι κοντά στην Κουκουρα και κατευθύνεται προς την Μαγούλα Δωρίδας. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή, καθώς η πυρκαγιά είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Φωτιά Φωκίδα

Στην περιοχή επιχειρούν 63 πυροσβέστες, 30 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη , 2 πυροσβεστικά πεζετέλ και 2 ελικόπτερα . Συνδρομή παρέχουν 2 μηχανήματα έργου, και 2 υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Φωτιά Φωκίδα

Φωτιά Φωκίδα

Φωτιά Φωκίδα