ΓΕΕΘΑ: Δεν υπήρξε στα Ίμια υπερπτήση τουρκικού ελικοπτέρου ούτε περίπλους των σκαφών! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΓΕΕΘΑ: Δεν υπήρξε στα Ίμια υπερπτήση τουρκικού ελικοπτέρου ούτε περίπλους των σκαφών! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 30/01/17 - 08:43

Η "επετειακή πρόκληση" των Τούρκων σήμερα στα Ίμια, που δείχνει πόσο εκνευρισμένη είναι η Άγκυρα και πώς συνδέεται η αντίδρασή τους με την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδόσει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, συνεχίστηκε πέραν του σόου των επιτελών τους στη γέφυρα του "Μελτέμ" και με την παραπληροφόρηση του τουρκικών ΜΜΕ που έκαναν λόγο για υπερπτήση τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από τα Ίμια και περίπλου των τουρκικών σκαφών στα Ίμια.

Από την πλευρά του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ διέψευσε κάθετα αυτούς τους ισχυρισμούς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Νωρίς το πρωί της Kυριακής, δυο φουσκωτά με Τούρκους κομάντος ,συνοδευόμενα από μια τουρκική πυραυλάκατο, έκαναν "αναπαράσταση" της κρίσης του 1996! Με ταχύτητα τα δύο φουσκωτά με τους Τούρκους ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια και έφθασαν μέχρι τα Ίμια. Μαζί με τη πυραυλάκατο προσέγγισαν τις βραχονησίδες και αποχώρησαν μετά από επέμβαση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.Οι παρακάτω φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Τουρκικό Επιτελείο Στρατού με τον Τούρκο Αρχηγό των ΕΔ να "ποζάρει" στον φακό δείχνουν τι συνέβη το πρωί της Κυριακής.

Στην περιοχή, έπλεε η ελληνική κανονιοφόρος "Κραταιός"του Πολεμικού Ναυτικού η οποία με το που είδε τι συνέβαινε, ζήτησε από τους Τούρκους να αποχωρήσουν αμέσως από την περιοχή.

Στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας αναφέρεται:

«Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, μία πυραυλάκατος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, και δύο λέμβοι μεταφοράς ειδικών δυνάμεων οι οποίες την συνόδευαν, προσέγγισαν περί ώρας 11:00 το συγκρότημα των ν. Ιμίων, όπου και παρέμειναν επί περίπου 7 λεπτά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, παραβιάζοντας κατά την κίνηση τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ).

Από ελληνικής πλευράς, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή, υπήρχαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία και παρακολουθούσαν συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών.

Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα ΕΧΥ αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους.

Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν με προορισμό το λιμάνι της Αλικαρνασσού».

Σχετικά Θέματα:

Βίτσας: Τα ελληνικά σύνορα, χερσαία, θαλάσσια και εναέρια είναι και θα είναι απαραβίαστα!

Παυλόπουλος: Η Τουρκία παραβίασε σήμερα τα σύνορα της Ελλάδας, της Ευρώπης και τη συνθήκη της Λοζάνης!

Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι παρουσία του Αρχηγού των Τουρκικών ΕΔ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ρόλος της κυβέρνησης Σημίτη τη νύχτα της κρίσης στα Ίμια (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν Ξεχνώ! Ίμια 1996: Το ιστορικό της πιο ντροπιαστικής σελίδας στην ιστορία μας! (ΒΙΝΤΕΟ)