Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι παρουσία του Αρχηγού των Τουρκικών ΕΔ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Προκαλεί η εκνευρισμένη Άγκυρα- Οι "γραφικοί" Τούρκοι προσπάθησαν να κάνουν αναπαράσταση της κρίσης του 1996 παρουσία του αρχηγού του Τουρκικού στρατού και συνοδεία φουσκωτών σκαφών
Ενημερώθηκε: 29/01/17 - 16:37

“Επετειακή πρόκληση” των Τούρκων που δείχνει πόσο εκνευρισμένη είναι η Άγκυρα και πώς συνδέεται και με την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδόσει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που κατηγορούνται από την Άγκυρα για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

 

Νωρίς το πρωί της κυριακής στις 10, δυο φουσκωτά με Τούρκους κομάντος ,συνοδευόμενα από μια τουρκική πυραυλάκατο, έκαναν “αναπαράσταση” της κρίσης του 1996! Με ταχύτητα τα δύο φουσκωτά με τους Τούρκους ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια και έφθασαν μέχρι τα Ίμια. Μαζί με τη πυραυλάκατο έκαναν τον κύκλο των βραχονησίδων και αποχώρησαν.Οι παρακάτω φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Τουρκικό Επιτελείο Στρατού με τον Τούρκο Αρχηγό των ΕΔ να "ποζάρει" στον φακό δείχνουν τι συνέβη το πρωί της Κυριακής.

Tην ώρα που τα φουσκωτά έφθασαν στα Ίμια πάνω από τις βραχονησίδες πετούσε ελικόπτερο που μαγνητοσκοπούσε τα πάντα.

Στην περιοχή όμως έπλεε η ελληνική κανονιοφόρος "Κραταιός"του Πολεμικού Ναυτικού η οποία με το που είδε τι συνέβαινε , ζήτησε από τους Τούρκους να αποχωρήσουν αμέσως από την περιοχή.

Στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας αναφέρεται:

«Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, μία πυραυλάκατος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, και δύο λέμβοι μεταφοράς ειδικών δυνάμεων οι οποίες την συνόδευαν, προσέγγισαν περί ώρας 11:00 το συγκρότημα των ν. Ιμίων, όπου και παρέμειναν επί περίπου 7 λεπτά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, παραβιάζοντας κατά την κίνηση τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ).

Από ελληνικής πλευράς, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή, υπήρχαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία και παρακολουθούσαν συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών.

Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα ΕΧΥ αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους.

Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν με προορισμό το λιμάνι της Αλικαρνασσού»

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε πολλά από την Τουρκία το προσεχές διάστημα. Προκλητικές κινήσεις σε όλα τα επίπεδα που δείχνουν πόσο εκνευρισμένοι αλλά και χαμένοι είναι οι Τούρκοι.Και φυσικά το θέμα είναι να αντιδράσουμε ψύχραιμα και σοβαρά στις προκλήσεις που έρχονται. 

Σχετικά Θέματα:

Σε εξέλιξη συγκέντρωση μνήμης για τα Ίμια από την Χρυσή Αυγή και αντιφασιστική στην Ρηγίλλης

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση μνήμης της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια (ΦΩΤΟ)