Για «παράβαση του Κανονισμού της Βουλής» από τον Τ. Πετρόπουλο έκανε λόγο o προεδρεύων Νικ. Κακλαμάνης

 
Για «παράβαση του Κανονισμού της Βουλής» έκανε λόγο o προεδρεύων Νικ. Κακλαμάνης

Ενημερώθηκε: 01/03/19 - 14:16

Για «παράβαση του Κανονισμού της Βουλής» έκανε λόγο o προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης, σχολιάζοντας τη χθεσινή τοποθέτηση του υφυπουργού Εργασίας, Τάσου Πετρόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πετρόπουλος, απευθυνόμενος στα παιδιά που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση της Βουλής από τα θεωρεία, είχε πει: «Η εικόνα των κάδων απορριμμάτων στην Αθήνα, από όπου είχαν εξαφανιστεί οι γάτες και οι σκύλοι γιατί ήταν άνθρωποι που έτρωγαν τα αποφάγια, είναι μία εικόνα την οποία ίσως δεν προλάβατε να δείτε εσείς, παιδιά, αλλά είναι μια πραγματική εικόνα η οποία έχει εκλείψει».

Όπως ανέφερε σήμερα στη Βουλή ο κ. Κακλαμάνης, «στο άρθρο 66, παράγραφος 5, οι ομιλητές είτε είναι βουλευτές είτε είναι υπουργοί αποτείνονται αποκλειστικά προς τη Βουλή και ποτέ προς βουλευτή ή βουλευτές και απευθύνονται από τη θέση τους προς τον πρόεδρο της Βουλής και από το βήμα προς τη Βουλή και ουδέποτε προς το κοινό που υπάρχει στα θεωρεία».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης συνέχισε προσθέτοντας:

«Το λέω αυτό γιατί χθες έγινε μια παράβαση του Κανονισμού από τον συμπαθή κ. Πετρόπουλο που απευθύνθηκε στους μαθητές που ήταν στα θεωρεία. Εγώ δεν θα απαντήσω επί της ουσίας γιατί υπάρχει ισχυρός αντίλογος και απαγορεύεται στον προεδρεύοντα να το κάνει, αλλά θα ήθελα να παρακαλέσω όλοι μας να τηρούμε τον Κανονισμό.

Και έχει και παρακάτω, άλλα άρθρα που λέει για τις πειθαρχικές ποινές που οφείλει, ο προεδρεύων, να επιβάλλει σε όποιον παραβαίνει το άρθρο 66, παρ. 5».