Γώγος: Τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε το τρίτο κύμα της πανδημίας

 
 (POOL EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)

Πηγή Φωτογραφίας: (POOL EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)

Ενημερώθηκε: 06/02/21 - 22:32

Νέα σειρά μέτρων μπήκε σε εφαρμογή από σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπο Γώγο έχουν διερευνηθεί όλες οι πιθανές δυνατότητες για τον έλεγχο της κατάστασης. Υπήρξε ανάγκη κλιμάκωσης των μέτρων λόγω της διασποράς που έχει αυξητικές τάσεις ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες περιοχές.

Σύμφωνα με τον καθηγητή η προσπάθεια ήταν να επηρεαστεί όσο το δυνατόν λιγότερο η ροή της κοινωνικής κι οικονομικής ροής της χώρας, η οποία έχει πληγεί έτσι κι αλλιώς.

Ο καθηγητής μιλώντας στο ΣΚΑΙ τόνισε ότι: «Υπήρξε ένας θαυμάσιος καιρός ο κόσμος παρασύρθηκε το καταλαβαίνω αλλά δεν έχει κανένα νόημα να κλείνουμε τις βασικές περιοχές της Αθήνας όπου υπάρχουν τα καταστήματα και να μεταφέρεται το πλήθος στις παραλίες»

«Η τελική λύση δεν ξέρουμε πραγματικά ποια μπορεί να είναι» είπε επιπρόσθετα ο κ.Γώγος σχολιάζοντας πως ένα πλήρες καθολικό λοκντάουν προσφέρει υγειονομικό πλεονέκτημα εντούτοις ακόμη και μια ενδεχόμενη εφαρμογή του δεν συνεπάγεται το ότι ο κόσμος θα ήταν σε θέση να πειθαρχήσει καθώς πλέον είναι έντονη η ψυχολογική κόπωση του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ