Χανιά: Την Κυριακή οι απολογίες των 9 συλληφθέντων για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών

 
«Στόχος μου ήταν να βοηθήσω ανθρώπους να γίνουν γονείς», λέει ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος με τις παράνομες υιοθεσίες

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ενημερώθηκε: 10/08/23 - 09:30

Προθεσμία να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν το βράδυ της Τετάρτης οι κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομης υιοθεσίας και εμπορίας βρεφών στα Χανιά.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν τη μεγαλύτερη δυνατή προθεσμία, διάρκειας πέντε ημερών και όχι τη συνήθη των 48 ωρών. Έτσι, οι απολογίες θα ξεκινήσουν την Κυριακή νωρίς το πρωί και αναμένεται μαραθώνια διαδικασία.

Ο συνήγορος του βασικού κατηγορουμένου, του Χανιώτη γιατρού που οι αρχές θεωρούν ότι είναι ο επικεφαλής της οργάνωσης, Μιχάλης Μαύρος, δήλωσε ότι η υπόθεση είναι εξαιρετικά συνθέτη ως και πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, ενώ προσέθεσε ότι ο κατηγορούμενος σκοπεύει να αναδείξει την πραγματική εικόνα της υπόθεσης, με τον ίδιο να έχει κίνητρο, όπως είπε ο κ. Μαύρος, την υποστήριξη της γονεϊκότητας.

Η διαδικασία διήρκεσε ως το βράδυ, καθώς η εισαγγελέας έπρεπε να ενημερωθεί από την ογκωδέστατη δικογραφία για τα στοιχεία της υπόθεσης, μια δικογραφία που έφτασε στο γραφείο της εισαγγελίας σε δυο κούτες Α4. Το ασυνήθιστο της υπόθεσης επίσης έπαιξε ρόλο στο ότι απαιτήθηκε χρόνος για να καταλήξει σε κρίση όσον αφορά τις κατηγορίες που θα έπρεπε να απαγγείλει.

Ένα βρέφος 9 ημερών το οποίο έφερε μαζί της μια εκ των κατηγορουμένων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων.

Μεταξύ των κατηγοριών που απαγγέλθηκαν είναι η συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ