Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό γιατρού στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και την «ομερτά» του διευθυντή

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό γιατρού στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και την «ομερτά» του διευθυντή
Ενημερώθηκε: 22/05/19 - 19:30

Ένα ακόμα περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού γιατρού σε δημόσιο νοσοκομείο καταγγέλλουν η ΠΟΕΔΗΝ και η ΕΙΝΑΠ.

Συγκεκριμένα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης ομάδα περίπου δέκα ατόμων εισέβαλαν στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και ξυλοφόρτωσαν γιατρό. Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση ότι στην ανακοινώσεις τους οι ενώσεις καταγγέλλουν τον διευθυντή του νοσοκομείου, κατηγορώντας των ότι δεν έβγαλε σχετική ανακοίνωση και επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγονός, για λόγους «πολιτικού κόστους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 

«Χθες τα μεσάνυχτα 2πμ στην εφημερία του Νοσοκομείου Νίκαιας προσήλθε ασθενής τραυματισμένος από μαχαίρι. Επειδή οι γιατροί εξυπηρετούσαν άλλα περιστατικά, εκνευρισμένος ειδοποίησε άλλα άτομα για να κάνουν φασαρία. Προσήλθαν περί τα 10 άτομα στην εφημερία του Νοσοκομείου και τα έκαναν γυαλιά καρφιά. Έκαναν κυριολεκτικά μαύρο στο ξύλο ειδικευόμενο χειρουργό γιατρό. Τον χτυπούσαν με το κράνος, με μπουνιές, κλωτσιές κλπ. Σώθηκε επειδή έγκαιρα προσήλθε η αστυνομία. Του έσπασαν δόντια, μύτη και φέρει πολλαπλά τραύματα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«Κλήθηκε και προσήλθε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας κος Γεωργόπουλος. ΟΜΕΡΤΑ. Καμία ανακοίνωση από την Διοίκηση και τον εκλεκτό του Αν. Υπουργού Υγείας. Το ίδιο είχε κάνει και στο Νοσοκομείο Ερυθρός όταν μαχαίρωσαν νοσηλεύτρια. Πού είναι ο Διοικητής και ο Πολάκης; Κινδυνεύει η ζωή μας και για το μόνο που νοιάζονται είναι το πολιτικό κόστος!!! Ο μαχαιρωμένος ασθενής νοσηλεύεται στην θωρακοχειρουργική κλινική και ο γιατρός για ευνόητους λόγους μετά από την περιποίηση των τραυμάτων του έφυγε από το Νοσοκομείο. Πού είναι ο κος Γεωργόπουλος;», συμπληρώνει η ανακοίνωση. 

Η ΕΙΝΑΠ σημειώνει: «Για άλλη μια φορά επίθεση δέχονται εφημερεύοντες γιατροί σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο, πρακτικά αβοήθητοι από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους λοιπούς αρμόδιους. Το τελευταίο αυτό συμβάν, την νύχτα 21 προς 22/05/19, έγινε στο γενικό νοσοκομείο Νίκαιας όπου οργανωμένη ομάδα ατόμων, ανενόχλητη, εισέβαλε στο ΤΕΠ του νοσοκομείου και βιαιοπράγησε ενάντια σε εφημερεύοντα ειδικευόμενο γιατρό τον οποίο η συγκεκριμένη ομάδα είχε λίγη ώρα πριν στοχοποιήσει, και εναντίον όποιου άλλου βρισκόταν στον συγκεκριμένο χώρο τη συγκεκριμένη στιγμή. Χρειάστηκε να γίνει άμεσα παρέμβαση από μέλη του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ που εργάζονται στο νοσοκομείο για να κινητοποιηθούν οι διοικήσεις, τόσο του νοσοκομείου όσο και της 2ης ΥΠε., οι οποίες πριν τις δικές μας ενέργειες δεν είχαν καν ενημερωθεί όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται». 

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ καταλήγει με απαίτηση στην «πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να πάρει επιτέλους τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην κινδυνεύει η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των νοσοκομειακών γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού».