Ηλιούπολη - Παιδοβιαστής προπονητής: Η ύποπτη συμπεριφορά του και η γκαρσονιέρα «κολαστήριο» των κοριτσιών

 
πΑΙΔΟΒΙΑΣΤΉς ΠΡΟΠΟΝΗΤΉς

Ενημερώθηκε: 23/03/23 - 08:10

Έχει σοκάρει το πανελλήνιο η υπόθεση του 44χρονου προπονητή ταε κβον ντο ο οποίος για περισσότερα από δέκα χρόνια φέρεται να βίαζε πέντε ανήλικες αθλήτριες του στο σπίτι του και στη σχολή πολεμικών τεχνών στην Ηλιούπολη.

Ο συγκεκριμένος άνδρας κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Ο Αντώνης Πεπελάσης, δικηγόρος των κοριτσιών που κατήγγειλαν τον προπονητή, μίλησε στον ΑΝΤ1. Όπως είπε ότι τα θύματα τα οποία κατήγγειλαν ότι βιάστηκαν από τον προπονητή σε ηλικία 15 ετών, σήμερα είναι από 19 έως 25 ετών.

Σημείωσε ότι τα κορίτσια μίλησαν μεταξύ τους και κατάλαβαν ότι δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό και έτσι, όπως είπε αποφάσισαν να κινηθούν νομικά για να προστατέψουν κι άλλα παιδιά.

Πιθανόν να υπάρχουν και άλλα περιστατικά, ανέφερε ο κ. Πεπελάσης. «Απαιτεί γενναιότητα από ένα κορίτσι να μιλήσει. Δεν ήταν εύκολο για καμία από τις κοπέλες», υπογράμμισε και ανέφερε ότι Εισαγγελία και Αστυνομία επέδειξαν ταχύτητα και γρήγορα αντανακλαστικά ώστε η έρευνα να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από δυο μήνες.

Ο 44χρονος, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, φέρεται να προσέγγιζε τις ανήλικες αθλήτριες του αρχικά με κολακευτικά σχόλια για τις αγωνιστικές τους επιδόσεις, εν συνεχεία φέρεται να έπειθε τα ίδια και τους γονείς τους να ακολουθήσουν το αγωνιστικό τμήμα και έτσι σταδιακά κατάφερνε να τις απομονώσει στο γυμναστήριο, σε ατομικές προπονήσεις μαζί του.

Μετά τον χωρισμό του , ο 44χρονος φέρεται να διέμενε πάνω από το γυμναστήριο, σε χώρο δίπλα από τα ντους και τα αποδυτήρια των αθλητών. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπαν τα 5 ενήλικα σήμερα κορίτσια, τα οποία τον κατήγγειλαν στις αρχές για συστηματική σεξουαλική κακοποίηση, ο χώρος αυτός είχε γίνει το κολαστήριό τους.

Ο κατηγορούμενος ακολουθούσε ένα συγκεκριμένο μοτίβο για να προβαίνει στις ειδεχθείς πράξεις του τις οποίες μάλιστα βιντεοσκοπούσε και το οπτικό υλικό εντοπίστηκε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά την έρευνα στα κινητά και τους υπολογιστές του.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους χώρους όπου διέμενε αλλά και στα οχήματα του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, δύο tablet, τρία laptop, σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης, τα οποία θα γίνουν φύλλο και φτερό στα εγκληματολογικά εργαστήρια των αρχών.

Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας εκτιμούν πως εφόσον δοθούν τα στοιχεία του στη δημοσιότητα τότε θα αποκαλυφθεί εάν στα «δίχτυα» του 44χρονου είχαν πέσει και άλλα κορίτσια τα οποία παρέσυρε είτε στο γυμναστήριο είτε στο σπίτι του προκειμένου να τα βιάσει.

Με μια οργισμένη επιστολή η Ελληνική Ομοσπονδία ταε κβο ντο, αφού διευκρίνισε ότι δεν είχε ποτέ λάβει καταγγελία για το συγκεκριμένο μέλος της από τους γονείς ή από τις ίδιες της αθλήτριες, ανακοίνωσε την άμεση διαγραφή του 44χρονου.

Άνθρωποι πάντως που γνωρίζουν τον 44χρονο κάνουν λόγο για μια «ύποπτη» συμπεριφορά εκ μέρους του, η οποία δεν παραπέμπει σε προπόνητη που κάνει μάθημα σε ανήλικα κορίτσια.

Συνάδελφός του από την Ηλιούπολη αποκαλύπτει πως τον έβλεπε για χρόνια να κυκλοφορεί με τη μηχανή του παρέα με ανήλικες αθλήτριες. «Μόλις το είδα αντέδρασα. Λέω καλά εντάξει, είναι μια φορά, πήρε μια αθλήτρια την πήγε σπίτι της, εντάξει. Συνεχώς γινόταν όμως αυτό το πράγμα με διαφορετικές αθλήτριες. Αυτό το παρατηρώ εγώ πάνω από δεκαετία. Δεν του έκανα παρατήρηση, μια φορά είχε συζητηθεί με μια κυρία που έφερνε την κόρη της στη σχολή και ήταν και πρωταθλήτρια. Και της λέω "Τι συμβαίνει; Μια με τη μια, μια με την άλλη". Πρωί - απόγευμα, μία η μία κοπέλα, μία η άλλη κοπέλα. Και στο αυτοκίνητο τον είχα δει δύο φορές αλλά στη μηχανή πάρα πολλές φορές. Μικρές οι κοπέλες. Αλλά δεν είχα αντιληφθεί κάτι τέτοιο. Διακριτικός πάντα, σοβαρός στην προπόνηση. Δεν είχα αντίληφθει κάτι μέσα στο χώρο», λέει ο προπονητής, κ. Ιωάννης Χιωτάκης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ