Ηλιούπολη: «Τα κορίτσια είχαν την εικόνα ότι η συμπεριφορά του προπονητή συνεχίζεται και σήμερα

 
viastis ilioupoli

Ενημερώθηκε: 23/03/23 - 12:30

Η αίσθηση των κοριτσιών ότι ο προπονητής Τάε Κβο Ντο συνέχιζε να ασελγεί σε ανήλικα ακόμη και σήμερα, τις οδήγησε να προβούν στην καταγγελία, για να μην τραυματίσει άλλες παιδικές ψυχές.

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος των κοριτσιών Αντώνης Πεπελάσης, δεν ήταν εύκολο να μιλήσουν στους δικούς τους και σημείωσε ότι είναι σημαντικό κίνητρο για τα συγκεκριμένα κορίτσια ότι είχαν την εικόνα ότι αυτή η συμπεριφορά συνεχίζεται και σήμερα και ότι ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα τέτοια περιστατικά. “Αυτό αποτέλεσε πολύ μεγάλο κίνητρο για τα κορίτσια να πουν τη δική τους ιστορία” κατέληξε.

“Τρεις κοπέλες, οι οποίες πλέον είναι ενήλικες, αποφάσισαν να υποβάλουν αυτή τη μήνυση, η οποία υπεβλήθη 19 Ιανουαρίου του 2023 και να καταγγείλουν σε βάρος τους συμπεριφορές που είχαν συμβεί την περίοδο της δικής τους ανηλικότητας, δηλαδή όταν ήταν από 13 ως 16. Κινήθηκε η διαδικασία άμεσα. Η εισαγγελία και οι αστυνομικές αρχές επέδειξαν ευαισθησία, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και μέσα σε δύο μήνες είχε ολοκληρωθεί προκαταρκτική. Είχε εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης και βρισκόμαστε στο σημείο των δικαστικών εξελίξεων που είμαστε σήμερα. Δηλαδή να απολογείται αύριο ο άνθρωπος στον τακτικό ανακριτή” τόνισε ο Αντώνης Πεπελάσης.

“Η δημοσιότητα τρέχει σε πολύ έντονους ρυθμούς, αλλά τα κορίτσια είναι καλά. Ήταν αποφασισμένες να κάνουν αυτή την κίνηση. Δεν είναι μόνο να αποδοθεί δικαιοσύνη γι αυτές, αλλά να προστατευθούν και τα παιδιά στο μέλλον από αντίστοιχες συμπεριφορές ενός συγκεκριμένου ανθρώπου αλλά και άλλων αντίστοιχων καταστάσεων. Δηλαδή να υπάρχει το θάρρος κάποιος να καταγγέλλει τέτοιες συμπεριφορές ώστε να προστατεύονται και άλλα παιδιά στο μέλλον” πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Η ύποπτη συμπεριφορά του και η γκαρσονιέρα «κολαστήριο» των κοριτσιών

Ο 44χρονος προπονητής ταε κβον ντο για περισσότερα από δέκα χρόνια φέρεται να βίαζε πέντε ανήλικες αθλήτριες του στο σπίτι του και στη σχολή πολεμικών τεχνών στην Ηλιούπολη.

Ο συγκεκριμένος άνδρας κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Ο Αντώνης Πεπελάσης, δικηγόρος των κοριτσιών που κατήγγειλαν τον προπονητή, μίλησε στον ΑΝΤ1. Όπως είπε ότι τα θύματα τα οποία κατήγγειλαν ότι βιάστηκαν από τον προπονητή σε ηλικία 15 ετών, σήμερα είναι από 19 έως 25 ετών.

Σημείωσε ότι τα κορίτσια μίλησαν μεταξύ τους και κατάλαβαν ότι δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό και έτσι, όπως είπε αποφάσισαν να κινηθούν νομικά για να προστατέψουν κι άλλα παιδιά.

Πιθανόν να υπάρχουν και άλλα περιστατικά, ανέφερε ο κ. Πεπελάσης. «Απαιτεί γενναιότητα από ένα κορίτσι να μιλήσει. Δεν ήταν εύκολο για καμία από τις κοπέλες», υπογράμμισε και ανέφερε ότι Εισαγγελία και Αστυνομία επέδειξαν ταχύτητα και γρήγορα αντανακλαστικά ώστε η έρευνα να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από δυο μήνες.

Ο 44χρονος, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, φέρεται να προσέγγιζε τις ανήλικες αθλήτριες του αρχικά με κολακευτικά σχόλια για τις αγωνιστικές τους επιδόσεις, εν συνεχεία φέρεται να έπειθε τα ίδια και τους γονείς τους να ακολουθήσουν το αγωνιστικό τμήμα και έτσι σταδιακά κατάφερνε να τις απομονώσει στο γυμναστήριο, σε ατομικές προπονήσεις μαζί του.

Μετά τον χωρισμό του , ο 44χρονος φέρεται να διέμενε πάνω από το γυμναστήριο, σε χώρο δίπλα από τα ντους και τα αποδυτήρια των αθλητών. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπαν τα 5 ενήλικα σήμερα κορίτσια, τα οποία τον κατήγγειλαν στις αρχές για συστηματική σεξουαλική κακοποίηση, ο χώρος αυτός είχε γίνει το κολαστήριό τους.

Ο κατηγορούμενος ακολουθούσε ένα συγκεκριμένο μοτίβο για να προβαίνει στις ειδεχθείς πράξεις του τις οποίες μάλιστα βιντεοσκοπούσε και το οπτικό υλικό εντοπίστηκε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά την έρευνα στα κινητά και τους υπολογιστές του.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους χώρους όπου διέμενε αλλά και στα οχήματα του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, δύο tablet, τρία laptop, σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης, τα οποία θα γίνουν φύλλο και φτερό στα εγκληματολογικά εργαστήρια των αρχών.

Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας εκτιμούν πως εφόσον δοθούν τα στοιχεία του στη δημοσιότητα τότε θα αποκαλυφθεί εάν στα «δίχτυα» του 44χρονου είχαν πέσει και άλλα κορίτσια τα οποία παρέσυρε είτε στο γυμναστήριο είτε στο σπίτι του προκειμένου να τα βιάσει.

Με μια οργισμένη επιστολή η Ελληνική Ομοσπονδία ταε κβο ντο, αφού διευκρίνισε ότι δεν είχε ποτέ λάβει καταγγελία για το συγκεκριμένο μέλος της από τους γονείς ή από τις ίδιες της αθλήτριες, ανακοίνωσε την άμεση διαγραφή του 44χρονου.

Άνθρωποι πάντως που γνωρίζουν τον 44χρονο κάνουν λόγο για μια «ύποπτη» συμπεριφορά εκ μέρους του, η οποία δεν παραπέμπει σε προπόνητη που κάνει μάθημα σε ανήλικα κορίτσια.

Συνάδελφός του από την Ηλιούπολη αποκαλύπτει πως τον έβλεπε για χρόνια να κυκλοφορεί με τη μηχανή του παρέα με ανήλικες αθλήτριες. «Μόλις το είδα αντέδρασα. Λέω καλά εντάξει, είναι μια φορά, πήρε μια αθλήτρια την πήγε σπίτι της, εντάξει. Συνεχώς γινόταν όμως αυτό το πράγμα με διαφορετικές αθλήτριες. Αυτό το παρατηρώ εγώ πάνω από δεκαετία. Δεν του έκανα παρατήρηση, μια φορά είχε συζητηθεί με μια κυρία που έφερνε την κόρη της στη σχολή και ήταν και πρωταθλήτρια. Και της λέω "Τι συμβαίνει; Μια με τη μια, μια με την άλλη". Πρωί - απόγευμα, μία η μία κοπέλα, μία η άλλη κοπέλα. Και στο αυτοκίνητο τον είχα δει δύο φορές αλλά στη μηχανή πάρα πολλές φορές. Μικρές οι κοπέλες. Αλλά δεν είχα αντιληφθεί κάτι τέτοιο. Διακριτικός πάντα, σοβαρός στην προπόνηση. Δεν είχα αντίληφθει κάτι μέσα στο χώρο», λέει ο προπονητής, κ. Ιωάννης Χιωτάκης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ