Ηράκλειο Κρήτης: Κλειστό το ΕΠΑΛ Μοιρών μετά από κρούσμα μηνιγγίτιδας

 
απολύμανση σχολείου

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 10/05/26 - 21:06

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ηράκλειο μετά τον εντοπισμό κρούσματος μηνιγγίτιδας στο Επαγγελματικό Λύκειο Μοιρών, με τον Δήμο Φαιστού να ανακοινώνει ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα 11 Μαΐου.

Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους, με στόχο την προστασία της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και προκειμένου να πραγματοποιηθεί η απαραίτητη απολύμανση στους χώρους της σχολικής μονάδας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται για τέτοιου είδους περιστατικά.

Ο Δήμος Φαιστού γνωστοποίησε επίσης ότι βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, προκειμένου να εφαρμοστούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ασφαλή επαναλειτουργία του σχολείου.

Για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη αναμένεται να υπάρξει νέα επίσημη ενημέρωση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ