Καιρός: Κρύο και χιόνια, νέα ψυχρή εισβολή διαρκείας την ερχόμενη εβδομάδα

Καιρός: Έρχονται κρύο και χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά της βόρειας χώρας, αλλά πιθανότατα και στα πεδινά-Νέα χειμωνιάτικη επιδείνωση την επόμενη εβδομάδα
Ενημερώθηκε: 04/12/18 - 23:55

Τα δόντια του αρχίζει πλέον να δείχνει όλο και περισσότερο ο χειμώνας, με τον καιρό να προσαρμόζεται πλέον στην εποχή.

Το διήμερο που ακολουθεί αναμένουμε μια πρώτη γεύση με κρύο και χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά της βόρειας χώρας, αλλά πιθανότατα και στα πεδινά, ωστόσο από το Σάββατο ο καιρός αλλάζει ξανά με νοτιάδες , βροχές και σχετική άνοδο της θερμοκρασίας.

Αυτό όμως δεν θα διαρκέσει και για πολύ, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις, στο διάστημα από τις 12 έως και τις 16 του μήνα, η Ελλάδα θα δεχτεί και νέα ψυχρή εισβολή πολύ πιο έντονη από αυτή που ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε το διήμερο Τετάρτης-Πέμπτης.

Όπως μάλιστα τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου, αυτή τη φορά δεν αποκλείεται τα χιόνια να κατεβούν και σε πιο χαμηλά υψόμετρα, ωστόσο είναι ακόμα νωρίς, αφού η χώρα μας θα βρεθεί ανάμεσα από θερμές αέριες μάζες και τις ψυχρές που θα φτάσουν στα Βαλκάνια.

Αναλυτικά όσα έγραψε: 

Φίλες και φίλοι! Οπως ανέφερα και στο δελτίο απόψε, αλλά και από την περασμένη Παρασκευή, η επόμενη εβδομάδα και κυρίως χοντρικά το διάστημα μεταξύ 12 -16 Δεκεμβρίου δείχνει να έχει έντονο καιρικό ενδιαφέρον για τις περισσότερες περιοχές της χώρας καθώς οι κατεβασιές κρύου απο την βόρεια Ευρώπη δεν αποκλείεται να "συνδυαστούν" και με κάποιες χιονοπτώσεις (θα δούμε πόσο αξιολογες θα είναι) στα ορεινά αλλά και περιοχές της βόρειας και κατά τόπους της κεντρικής Ελλάδας με αρκετά χαμηλά υψόμετρα!

Δείτε το δελτίο καιρού: