Καιρός: Οι επιστήμονες προειδοποιούν:Έρχεται μετεωρολογική βόμβα τον Δεκέμβρη

Αυστηρή προειδοποίηση επιστημόνων-Έρχεται ο πιο ψυχρός Δεκέμβριος από το 2010-Τι προβλέπουν για Ευρώπη και Ελλάδα
Ενημερώθηκε: 01/12/17 - 17:44

Καιρός: Μην ξεγελιέστε που παρά τους εξαιρετικά ισχυρούς νοτιάδες και την σκόνη και τις καταιγίδες που ήδη σημειώνονται στον ελλαδικό χώρο, η θερμοκρασία αγγίζει και τους 20 βαθμούς Κελσίου

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη του χειμώνα 2017, οι επιστήμονες έχουν άλλη γνώμη συγκεκριμένα  για τον Δεκέμβριο του 2017 και με στοιχεία προειδοποιούν ότι αυτός ο Δεκέμβριος αναμένεται να είναι ο ψυχρότερος μετά το 2010 σε όλη την Ευρώπη, Βόρεια και Νότια, συμπεριλαμβανομένης φυσικά της Ελλάδας,  με τσουχτερό κρύο διαρκείας.Αυτά τα φαινόμενα μάλιστα, στη Νότια Ευρώπη, αναμένεται να τα ζήσουμε από την ερχόμενη εβδομάδα, με πολύ κρύο και η κατάσταση αυτή θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι το πρώτες δεκαπέντε μέρες του Δεκέμβρη.     

Στη συνέχεια, σύμφωνα με 8 μετεωρολόγους που έδωσαν στοιχεία στο Bloomberg, οι θερμοκρασίες θα επιστρέψουν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ. Όπως υποστηρίζουν οι μετεωρολόγοι το «ρεκόρ» ψύχους οφείλεται στο γεγονός ότι υψηλές πιέσεις κοντά στην Ισλανδία και τη βορειοδυτική Ρωσία «ωθούν» τους παγωμένους αρκτικούς ανέμους νοτιότερα, προς την ήπειρό μας.

Αναλυτές υπογραμμίζουν ότι η τροφοδοσία με ηλεκτρικό ρεύμα και τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη είναι σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα για τη συγκεκριμένη εποχή του έτους. Προειδοποιούν, ωστόσο, ότι μια παρατεταμένη περίοδος έντονου ψύχους θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα.

Ήδη στη Γερμανία, οι θερμοκρασίες θα καταγράψουν τα χαμηλότερα επίπεδα για φέτος αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ και στην Τσεχία αναμένεται η θερμοκρασία να πέσει κάτω από το μηδέν.

Το έντονο κρύο θα εξαπλωθεί από τη Νορβηγία μέχρι τη νοτιοδυτική Ευρώπη προβλέπουν οι ειδικοί.

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν βελτίωση του καιρού προς τα μέσα του μήνα, σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, αναμένουν, ωστόσο, νέα κύματα ψύχους προς τα τέλη του μήνα, αυτή τη φορά στη Νότια Ευρώπη.