Κακουργηματική δίωξη στον 63χρονο που έστειλε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές

 
Κακουργηματική δίωξη στον 63χρονο που έστειλε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές

Ενημερώθηκε: 15/01/19 - 15:00

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος του 63χρονου που κατηγορείται ότι έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές των ΑΝΕΛ και άλλους ανεξάρτητους βουλευτές για να μη ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η δίωξη που ασκήθηκε στον 63χρονο αφορά στο αδίκημα της απόπειρας βίας κατά του πολιτικού Σώματος της Κυβέρνησης και της Βουλής.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος, ο οποίος εμφανίστηκε στον εισαγγελέα χωρίς δικηγόρο, παραδέχθηκε ότι έστειλε μήνυμα στην υπουργό κ. Κατερίνα Παπακώστα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Με τρέχουν γιατί έστειλα μήνυμα στην Παπακώστα για να μην τολμήσει να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών».

Ο 63χρονος συνελήφθη μετά την εντολή που είχε δώσει, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων.

Την έρευνα διενεργούσε η Κρατική Ασφάλεια, η οποία και συνέλαβε τον κατηγορούμενο, ο οποίος μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.