Κανονικά η παρέλαση της 25ης Μαρτίου με επίσημους προσκεκλημένους Πούτιν, Μακρόν και Κάρολο

Κανονικά η παρέλαση της 25ης Μαρτίου με επίσημους προσκεκλημένους Πούτιν, Μακρόν και Κάρολο
Ενημερώθηκε: 28/01/21 - 13:20

Κανονικά και με κάθε μεγαλοπρέπεια θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα, στις 25 Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή είναι η απόφαση της κυβέρνησης σε αντίθεση με ότι είχε αποφασιστεί στις δυο προηγούμενες παρελάσεις που δεν έγιναν λόγω της πανδημίας.

Λόγω της επετείου των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821 στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι για εθνικούς λόγους θα πρέπει να γίνει η παρέλαση, έστω και με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Η κυβέρνηση μάλιστα έχει αποστείλει και προσκλήσεις στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Γάλλο πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν, και τον πρίγκιπα Κάρολο. Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση αφού Ρωσία, Γαλλία και Αγγλία ήταν οι τρεις μεγάλες δυνάμεις, που με τα καράβια τους συνέτριψαν τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο στην Ναυμαχία του Ναυαρίνο, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στον αγώνα της Ελλάδας να αποτινάξει τον τουρκικό ζυγό.

Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν ήδη ξεκινήσει οι σχετικές προετοιμασίες, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο στην παρέλαση να πετάξουν και πάνω από την Αθήνα γαλλικά μαχητικά Rafale με μικτά πληρώματα από Έλληνες και Γάλλους πιλότους.