«Κάψτους ρε»: Φασιστοειδή έριξαν βενζίνη σε βαγόνι του ΗΣΑΠ γεμάτο με κόσμο στο Μοναστηράκι

 
MONASTIRAKI

Ενημερώθηκε: 02/11/23 - 09:48

Οργανωμένη και άγρια επίθεση έλαβε χώρα στον σταθμό Μοναστηράκι του Ηλεκτρικού, από ομάδα περίπου 30-40 φασιστών, λίγα λεπτά πριν τις 8 το βράδυ της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, ακροδεξιοί αρχικά επιτέθηκαν σε μετανάστες που βρέθηκαν μπροστά τους και στη συνέχεια συγκρούστηκαν με άτομα που συμμετείχαν στην προηγηθείσα αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο.

Σε βίντεο μάλιστα καταγράφονται φασιστοομάδες να εξαπολύουν επιθέσεις μέσα στον ηλεκτρικό του Μοναστηρακίου με καδρόνια, πυροσβεστήρες και πέτρες προκαλώντας πανικό στους επιβάτες και φθορές στα βαγόνια

Μάλιστα, όπως φαίνεται σε βίντεο, ένα μέλος της ακροδεξιάς ομάδας ξεκίνησε να ρίχνει βενζίνη μέσα στο βαγόνι, ενώ ένας άλλος φώναζε «κάψτους ρε!».

Από την επίθεση τραυματίστηκε μια γυναίκα που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Γεννηματάς. Ο συρμός ακινητοποιήθηκε και δόθηκε οδηγία στους έντρομους επιβάτες να απομακρυνθούν από το σημείο.

Μετά την επίθεση, οι φασίστες διέφυγαν στα γύρω στενά, με πολλούς από αυτούς να μεταβαίνον προς το Θησείο.

Εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε αστυνομία στην περιοχή, παρά μόνο δύο ομάδες ΔΙΑΣ στην πλατεία. Περίπου μισή ώρα αργότερα, έφτασαν άντρες της αστυνομίας και έκαναν έρευνα στους συρμούς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ