Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας την ημέρα του Πάσχα; - Τα μέτρα που εξετάζουν

Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας την ημέρα του Πάσχα; - Τα μέτρα που εξετάζουν
Ενημερώθηκε: 09/04/20 - 10:48

Κορονοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Aυστηροποίηση των μέτρων μέχρι και τις 27 Απριλίου, προκειμένου να περιοριστεί η κυκλοφορία τις ημέρες του Πάσχα και να αποφύγουμε την εξάπλωση της επιδημίας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Όπως τόνισε «τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, η μάχη συνεχίζεται και ο Απρίλιος είναι ένας σημαντικά κρίσιμος μήνας» και έκανε σαφές

Αυστηρότερα μέτρα ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση ενόψει Πάσχα κάνοντας σαφές προς πάσα πλευρά πως το «Μένουμε Σπίτι» σημαίνει «Μένουμε Σπίτι και το Πάσχα» και δεν διασπείρουμε τον κοροναϊό.

Στόχος της κυβέρνησης είναι αφενός να προστατευτούν τα χωριά και τα νησιά από όσους θελήσουν να εκδράμουν σε αυτά και αφετέρου να περάσουν με επιτυχία αυτό το crash test, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει ο έλεγχος για την διασπορά του κοροναϊού στον πληθυσμό, ο οποίος και θα γίνει σε δύο φάσεις.

Τα περισσότερα μέτρα έχουν γίνει ήδη γνωστά, ώστε να μην επιχειρήσεις κανείς να φύγει προς το χωριό του ακόμη και πριν την Μεγάλη Εβδομάδα.

Απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις για το ψήσιμο του οβελία, ενώ στο τραπέζι βρίσκονται και σενάρια για αυστηρότερα μέτρα όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας ειδικά ανήμερα το Πάσχα στην Αττική ή και σε άλλες περιοχές της χώρας, τα οποία θα εκτιμηθούν από τους ειδικούς και την κυβέρνηση τα επόμενα 24ωρα.

Στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση για καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας την Κυριακή του Πάσχα. Δηλαδή να μην υπάρχει καμιά μετακίνηση πολιτών εκείνη την ημέρα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, περιπτώσεις δηλαδή εκτάκτου ανάγκης.

Ετσι ώστε όλοι εκείνη την ημέρα να μείνουν σπίτι τους και να κοπούν οι βόλτες, οι έξοδοι και οι συγκεντρώσεις σε σπίτια ή και έξω από αυτά.

Αυτό που θελει να αποφύγει η Πολιτική Προστασία, και αυτό είναι που φοβούνται,  ειδικά στις αστικές περιοχές είναι τα… γλέντια σε αυλές (κυρίως στα προάστια) ή στις πιλοτές των πολυκατοικιών.

Φοβούνται επίσης ότι ακόμη και με την αποστολή των γνωστών SMS θα υπάρξει κόσμος που θα βγει και θα πάει να γλεντήσει σε σπίτι φίλων και συγγενών ή ακόμη και να κάνει… πικ νικ σε πάρκα και δάση.

Ετσι, δεν αποκλείεται μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα να ανακοινωθεί πιο αυστηρή διαδικασία στις μετακινήσεις, ειδικά για την Κυριακή του Πάσχα.

Το σίγουρο είναι ότι εκείνη την ημέρα θα υπάρχουν περιπολίες σε όλες τις γειτονιές και όπου υπάρχει… καπνός και φωτιά για τον οβελία θα γίνονται έλεγχοι και θα επιβάλλονται πολύ αυστηρά πρόστιμα.