Κορωνοιός: Κάτω από το 50% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί στη Βόρεια Ελλάδα

 
Σαρωτική παραμένει η επέλαση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα, με τα κρούσματα να είναι σταθερά υψηλά τις τελευταίες εβδομάδες. Οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό αυξάνονται διαρκώς, ενώ ανησυχητική είναι η εικόνα και στις ΜΕΘ. Εννέα στους 10 ασθενείς, που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι ανεμβολιαστοι. Τα βλέμματα στρέφονται, τη δεδομένη χρονική στιγμή, σε  περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Στη Δράμα, τις Σέρρες, το Κιλκίς την Πέλλα, την Πιερία, την Ευρυτανία, την Φωκίδα, την Ηλεία, τη Δυτική Αττική έ

Πηγή Φωτογραφίας: (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Ενημερώθηκε: 24/10/21 - 23:20

Σαρωτική παραμένει η επέλαση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα, με τα κρούσματα να είναι σταθερά υψηλά τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό αυξάνονται διαρκώς, ενώ ανησυχητική είναι η εικόνα και στις ΜΕΘ. Εννέα στους 10 ασθενείς, που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι ανεμβολιαστοι.

Τα βλέμματα στρέφονται, τη δεδομένη χρονική στιγμή, σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Στη Δράμα, τις Σέρρες, το Κιλκίς την Πέλλα, την Πιερία, την Ευρυτανία, την Φωκίδα, την Ηλεία, τη Δυτική Αττική έχει εμβολιαστεί κάτω από το 50% του πληθυσμού.

Το 93,7 % φτάνει η πληρότητα σε ΜΕΘ στην 3η και 4η υγειονομική περιφέρεια Μακεδονίας, στο 77,6% στη Θεσσαλία, και 94,5% στη Στερεά Ελλάδα.

Το μεγάλο στοίχημα για τους επιστήμονες είναι η αύξηση των εμβολιασμών ώστε να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, που θα είναι το εισιτήριο για την επιστροφή στην κανονικότητα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ