Κυβέρνηση: «Θα κάνουμε ένα ξεχωριστό Πάσχα στα σπίτια μας»

Κυβέρνηση: «Θα κάνουμε ένα ξεχωριστό Πάσχα στα σπίτια μας»
Ενημερώθηκε: 29/03/20 - 19:44

«Δεν υπάρχει ζήτημα εκδρομέων». Με τέσσερις λέξεις ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την έξοδο πολιτών προς τα χωριά τους ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας, τονίζοντας πως… και το Πάσχα μένουμε όλοι σπίτι μας.

Η ίδια τοποθέτηση και από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίο είπε μιλώντας στο Mega ότι η καραντίνα στην οποία έχει τεθεί η χώρα θα ισχύει και το Πάσχα.

«Νομίζω ότι η ελληνική κοινωνία δίνει μάχη ενάντια στον κοροναϊό. Στην Ελλάδα πάρθηκαν εγκαίρως τα μέτρα. Ο πρωθυπουργός μαζί με το επιτελείο των ειδικών επιστημόνων παρακολουθεί καθημερινά την κατάσταση. Αν χρειαστεί παρθεί και άλλο μέτρο, θα παρθεί. Έχουμε κερδίσει ότι υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ανάμεσα στους πολίτες και το κράτος. Είδαν ότι η κυβέρνηση αντέδρασε έγκαιρα και έβαλε πάνω από όλα την ανθρώπινη ζωή. Η συμπεριφορά της ελληνικής κοινωνίας είναι πολύ υπεύθυνη» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Με υπομονή, με καρτερικότητα, ίσως χρειαστεί να περιμένουμε λίγο παραπάνω. Ασφαλώς και μπορούμε να πάμε και μέχρι τον Μάιο με μέτρα. Αυτές οι αποφάσεις παίρνονται από τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με όσα λένε οι ειδικοί. Πού να πάμε το Πάσχα; Θα συνεχίζεται η καραντίνα. Αν φύγουμε από την πόλη να πάμε σε χωριά θα επιβαρύνουμε το σύστημα υγείας, θα μεταφέρουμε τον ιό. Θα κάνουμε ένα ξεχωριστό Πάσχα στα σπίτια μας» τόνισε ο ίδιος.

«Πρέπει να ακούμε τους ειδικούς. Εκείνοι μας έχουν προϊδεάσει ότι ο Απρίλιος θα είναι δύσκολος μήνας, με αύξηση κρουσμάτων και θανάτων» πρόσθεσε.

Κάθε πιθανότητα να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος είχε αποκλείσει και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, λόγω των αυστηρών μέτρων για τον κοροναϊό.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος. η καραντίνα σίγουρα θα ισχύσει μέχρι τότε καλό είναι να το λέμε από τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά