Λέρος: Και νάρκες κατά προσωπικού ανάμεσα στο υλικό που «εξαφανίστηκε»

 
leros

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ενημερώθηκε: 10/09/19 - 22:43

Νεότερες πληροφορίες για την υπόθεση εξαφάνισης του στρατιωτικού υλικού στη Λέρου θέλουν να έχουν εξαφανιστεί και νάρκες προσωπικού. Η υπόθεση αυτή ενδέχεται να οδηγήσει και σε αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

militaire

Σύμφωνα με πληροφορίες του , ανάμεσα στο “στρατιωτικό υλικό” που αναζητείται, εκτός από τα δύο αντιαρματικά και τις “αμυντικού τύπου” χειροβομβίδες, περιλαμβάνονται και νάρκες κατά προσωπικού, αλλά και μια σειρά άλλων υλικών που έχουν να κάνουν με εκρηκτικές ύλες και την χρήση τους.

Λογιστικό λάθος;

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, προκαλεί μεγάλη εντύπωση πως και πότε «χάθηκαν» όλα αυτά από τις αποθήκες της Λέρου, χωρίς αυτές να έχουν οποιοδήποτε σημάδι διάρρηξης. Οι αποθήκες στη Λέρο είναι σύγχρονες, λένε αξιωματικοί που τις έχουν ελέγξει και διαθέτουν και κάμερες. Κάποιοι θέλουν να πιστεύουν ότι όλο αυτό μπορεί να αποδειχτεί “λογιστικό λάθος”, αλλά δεν φαίνεται προς το παρόν, αυτή η εκδοχή να έχει πείσει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

Έρχεται «ξήλωμα»;

Ήδη κυκλοφόρησαν φήμες -που δεν επιβεβαιώνονται- για παραιτήσεις που έχουν ζητηθεί σε υψηλό επίπεδο της στρατιωτικής ιεραρχίας και ταυτόχρονα διακινούνται πληροφορίες για κρίσεις αρχηγών «σύντομα», αναφέρει και το Έθνος. Σημειώνεται ότι το πρωί της Τρίτης (10/9) κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μαζί με ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. αναχώρησαν για τη Λέρο προκειμένου να συμμετάσχουν στην έρευνα για την απώλεια στρατιωτικού υλικού από την υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όπως πληροφορήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. από το ΓΕΝ, έχουν χαθεί χειροβομβίδες, αντιαρματικές οπλοβομβίδες και άλλος οπλισμός από αποθήκη στρατιωτικού υλικού, η οποία, όμως, ήταν σφραγισμένη και δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης. Οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. θα ερευνήσουν τον χώρο, ενώ παράλληλα γίνεται έρευνα από τις υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού.

Έθνος

militaire

Πηγές:,