«Με πλήρωσαν για να τη σκοτώσω», λέει τώρα ο δολοφόνος της άτυχης Δώρας Ζέμπερη

 
«Με πλήρωσαν για να τη σκοτώσω», λέει τώρα ο δολοφόνος της άτυχης Δώρας Ζέμπερη

Ενημερώθηκε: 09/01/18 - 10:18

Ανατροπή στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη μέσα στο Β Νεκροταφείο. Ο 58χρονος δολοφόνος, Εμμανουήλ Εσσατζανιάν- Σοροπίδης, κατ΄ ομολογία του, της άτυχης κοπέλας λέει τώρα ότι το κίνητρο της δολοφονίας δεν ήταν η ληστεία, όπως αρχικά είχε υποστηρίξει.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη που έκανε χθες ο ΑΝΤ1, ο ίδιος κατέθεσε σε πολυσέλιδο υπόμνημα ότι δύο άτομα του έταξαν 30.000 ευρώ για να τη σκοτώσω λόγω της θέσης της στην εφορία

Μάλιστα, ο δικηγόρος του πατέρα της, μιλώντας το πρωί στο "Καλημέρα Ελλάδα", δήλωσε ότι σύμφωνα με το 40 σελίδων υπόμνημα του δολοφόνου, οι ίδιοι είχαν δώσει στον 58χρονο φωτογραφία της, αλλά και την εντολή να την παρακολουθεί στενά προτού προχωρήσει στο σχέδιό του…

Α. Λύτρα

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δικηγόρου στον ΑΝΤ1, ο δολοφόνος αναφέρεται σε ένα πρόσωπο το οποίο αποκαλεί «αφεντικό», τον οποίο τόνισε ότι συναντούσε στα δικαστήρια και ότι τον συνάντησε και μετά τη δολοφονία. Κάνει δε λόγο και για ένα ακόμα άτομο, το οποίο αναφέρει με το μικρό του όνομα.

Βάσει των όσων αποκαλύπτει ο κ. Λύτρας, ο 58χρονος τους «φωτογραφίζει», δεν μιλάει αόριστα για αυτούς και αφήνει υπονοούμενα για την ιδιότητά τους. Υποστηρίζει μάλιστα ότι φοβάται για τη ζωή του και ελπίζει να ζήσει, όπως λέει, μέχρι το δικαστήριο για να αποκαλύψει τα πάντα!

Παράλληλα, ο δικηγόρος του πατέρα της άτυχης εφοριακού σημειώνει ότι ο δολοφόνος της την παρακολουθούσε για δύο βδομάδες, ενώ τρεις φορές εφάρμοσε το σχέδιό του προτού προχωρήσει στο έγκλημα, γι αυτό και ήξερε από πού θα φύγει.

«Του είχαν πει να μπαίνει από την πλαϊνή πόρτα. Ήξερε μέχρι και σε ποιο μνήμα άφηνε την τσάντα της. Ήξερα ακόμα και τα τσιγάρα που κάπνιζε η Δώρα. Την οδό Μενάνδρου δεν την ήξερε καν. Του είπαν να το πάει εκεί το κινητό» είπε στον ΑΝΤ1 ο κ. Λύτρας για τον δολοφόνο της κοπέλας.

«Δεν προσπαθεί να δικαιολογήσει τη δράση του. Ξέρει τι έκανε. Αλλά αναφέρει ότι το κίνητρο δεν ήταν η ληστεία» τονίζει ο δικηγόρος, ο οποίος σημειώνει ότι οι Αρχές θα πρέπει να συνεχίσουν την έρευνα για να δουν αν έχουν βάση τα όσα λέει.

Ο πατέρας της Δώρας, μιλώντας επίσης στο «Καλημέρα Ελλάδα» επανέλαβε ότι η κόρη του δεχόταν απειλές για τη ζωή της, λόγω ορισμένων υποθέσεων που χειριζόταν.

«Είχε σοβαρές υποθέσεις στα χέρια της. Της είπα να παραιτηθεί και να πάρει και τα υπόλοιπα παιδιά μαζί της. Αλλά εκείνη δεν ήθελε γιατί αγαπούσε την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Ζέμπερης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η κόρη του θα έπρεπε να είχε 24ωρη φύλαξη λόγω της δουλειάς της, ενώ υποστήριξε ότι η Δώρα θα ήταν νεκρή νωρίτερα, καθώς σε καθημερινή βάση της συνόδευσε ο αδελφός της, ο οποίος όμως την ημέρα της δολοφονίας αρρώστησε και δεν μπόρεσε να είναι μαζί της.

Πηγή: ant1news.gr