Μήνυμα ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας έστειλε από την Ψέριμο ο Πρ. Παυλόπουλος (ΦΩΤΟ)

Μήνυμα ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας έστειλε από την Ψέριμο ο Πρ. Παυλόπουλος
Ενημερώθηκε: 07/03/17 - 17:39

Την Ψέριμο επισκέφτηκε σήμερα, στα πλαίσια της συμμετοχής του στους εορτασμούς της 70ής επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Σε δήλωσή του κατά την επισκεψη στο ακριτικό φυλάκιο της Ψερίμου έστειλε «ένα διπλό μήνυμα στην γείτονα Τουρκία: Στέλνουμε το μήνυμα της ειλικρινούς φιλίας, της καλής γειτονίας, της συμπόρευσης σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Από την ακριτική Ψέριμο στέλνουμε ένα διπλό μήνυμα στην γείτονα Τουρκία: Στέλνουμε το μήνυμα της ειλικρινούς φιλίας, της καλής γειτονίας, της συμπόρευσης σ'αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Και την καλούμε, μέσω της Ελλάδας, ν'ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό της δρόμο, όπως ταιριάζει στον Λαό της και όπως ταιριάζει στην Δημοκρατία της. Ταυτοχρόνως όμως στέλνουμε το μήνυμα ότι είμαστε εδώ για να υπερασπισθούμε, σεβόμενοι και εφαρμόζοντας το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο σύνολό τους. Ιδίως δε την Συνθήκη της Λωζάννης, την κυριαρχία, τα σύνορα και, βεβαίως, την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Που είναι ταυτοχρόνως - αφού η Ελλάδα είναι Κράτος-Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης - σύνορα κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χρόνια Πολλά για την ημέρα και το τονίζω – για μιαν ακόμη φορά – σύμβολο της φιλίας μας είναι η ειλικρινής εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, όπως ταιριάζει σε δημοκρατικούς και ειρηνικούς Λαούς».

 

Ο ΠτΔ χαιρετά μια γριούλα που ζει σχεδόν όλη της τη ζωή (περίπου 100 ετών) στην Ψέριμο

 

 ΠτΔ με κατοίκους της Ψερίμου

 Ο ΠτΔ δίνει δώρο στον ταξίαρχο - διοικητή της 80ΑΔΤΕ

 Ο ΠτΔ χαιρετά τους φαντάρους του φυλακίου Ψερίμου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Κάλυμνο

Διάλογος Κυρ. Μητσοτάκη με πολίτες μέσω Facebook

Δριμύ κατηγορώ του πρώην Α/ΓΕΣ για το «δωράκι» 2.000 ετησίως που έκαναν οι βουλευτές στον εαυτό τους

Σκάνδαλο! Μειώθηκε έως 2.000 ευρώ το χρόνο η ειδική εισφορά αλληλεγγύης των πολιτικών προσώπων