Ναυάγιο στο Αγαθονήσι: Προβοκάτσια της Τουρκίας επάνω στους νεκρούς

Ναυάγιο στο Αγαθονήσι: Προβοκάτσια της Τουρκίας επάνω στους νεκρούς
Ενημερώθηκε: 17/03/18 - 15:36

Ναυάγιο στο Αγαθονήσι: Η τακτική προκλήσεων των Τούρκων είναι πέρα για πέρα εξοργιστική, αφού δεν δείχνουν κανένας απολύτως σεβασμό στους νεκρούς της σημερινής τραγωδίας.

Πιο συγκεκριμένα την ώρα που έχουν χάσει τη ζωή τους 16 πρόσφυγες ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, αφού πρώτα εμφανίστηκαν τουρκικοί ακταιωροί στην ευρύτερη περιοχή, η υδρογραφική υπηρεσία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού εξέπεμψε Navtex στην οποία γίνεται λόγος περί εν εξελίξει επιχείρηση έρευνα και διάσωσης σε "τουρκική περιοχή" SAR(Search And Rescue). 

Δείτε την Navtex

TURNHOS N/W : 0402/18 

AEGEAN SEA 

SEARCH AND RESCUE OPERATION IS UNDERWAY IN TURKISH SEARCH AND RESCUE REGION, IN AREA BOUNDED BY; 

37 19.00 N - 026 54.00 E
37 26.00 N - 026 54.00 E
37 26.00 N - 027 13.00 E
37 19.00 N - 027 13.00 E 

CAUTION ADVISED.

 

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους

 

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά τη βύθιση ξύλινου σκάφους με μετανάστες και πρόσφυγες, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μέχρι στιγμής 16 άτομα, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά.

Στις έρευνες συμμετέχουν και στελέχη της μονάδας υποβρυχίων αποστολών, καθώς δεν αποκλείεται στο σημείο όπου βυθίστηκε το σκάφος να υπάρχουν και άλλα εγκλωβισμένα άτομα μέσα σε αυτό.

Το πρωί σε παραλία του νησιά κατάφεραν να βγουν σώοι μόνο δύο γυναίκες και ένας άνδρας οι οποίες περισυλλέγησαν και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι σοροί των θυμάτων μαζί με τους τρεις διασωθέντες μεταφέρονται με σκάφος του Λιμενικού στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ξύλινο σκάφος με τους μετανάστες και πρόσφυγες μετέφερε πιθανόν 21 άτομα από τα τουρκικά παράλια.

Στην επιχείρηση του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή συμμετέχουν σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, σκάφος της Frontex και παραπλέοντα πλοία.