Ναζιστικά στοιχεία που υποτίθεται διαδήλωναν για την Μακεδονία βεβήλωσαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος

Επίθεση με λοστούς σε θαμώνες και αντιεξουσιαστές στην Πλατεία Ροτόντας-Πέταξαν μπογιές στο μνημείο του Ολοκαυτώματος (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Επίθεση με λοστούς σε θαμώνες και αντιεξουσιαστές στην Πλατεία Ροτόντας-Πέταξαν μπογιές στο μνημείο του Ολοκαυτώματος (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 28/06/18 - 00:39

Ακραία ναζιστικά στοιχεία που υποτίθεται ότι διαδήλωναν για την Μσκεδονία βεβήλωσαν το μνημείο του ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη.

‘Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα voria.gr την ώρα που η πορεία κινούνταν στη λεωφόρο Νίκης, διαδηλωτές, που υποτίθεται ότι συμμετείχαν σε συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας με τα Σκόπια, πέταξαν κόκκινη μπογιά στο μνημείο φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα και ύβρεις, ενώ, κατέβασαν μία από τις σημαίες του μνημείου και την έσκισαν.

Επίθεση με λοστούς 

Εν τω μεταξύ επίθεση με λοστούς σε θαμώνες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και ατόμων, που βρίσκονταν στην πλατεία και δηλώνουν πως ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, πραγματοποίησαν περίπου 50 άτομα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες, που σύμφωνα με το thestival.gr φέρεται να είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ, αποσπάστηκαν από την πορεία για τη Μακεδονία και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Ροτόντας. Εκεί, επιτέθηκαν σε θαμώνες καταστημάτων και αντιεξουσιαστές. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν δύο άτομα και να προκληθούν υλικές ζημιές.