Νέα εξέλιξη: Μικτό κλιμάκιο Ελλήνων και Αλβανών ιατροδικαστών θα εξετάσει τη σορό του Κ.Κατσίφα

Σορός Κατσίφα
Ενημερώθηκε: 30/10/18 - 21:09

Στο νοσοκομείο των Τιράνων με τη συνοδεία Αλβανών αστυνομικών μεταφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας (30/10) η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ύστερα από παρέμβαση του ελληνικού προξενείου οι αλβανικές αρχές έκαναν δεκτό το αίτημα της οικογένειας του 35χρονου ομογενή και η σορός του Θα εξεταστεί από μικτό κλιμάκιο Ελλήνων και Αλβανών ιατροδικαστών.Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών της ειδικής ομάδας RENEA, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στο χωριό Βουλιαράτες.

Δείτε βίντεο:

 

 

 

 

Παρέμβαση της ελληνικής δικαιοσύνης για τον θάνατο του Κ.Κατσίφα

 

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων στην οποία προσήλθε η αδελφή του 35χρονου ομογενή η οποία προσκόμισε την ταυτότητα του, βάση της οποίας προκύπτει ότι είχε ελληνική υπηκοότητα.

Να σημειωθεί ότι  η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα αφού η υπόθεση αφορά Έλληνα υπήκοο για έγκλημα που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος. 

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από δημοσίευμα και καταθέσεις συγγενών του που φέρονται να ενέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς. Με την εξέλιξη αυτή, τα γεγονότα παίρνουν νέα τροπή. Κι αυτό, γιατί στην υπόθεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα εμπλέκεται πλέον και η ελληνική δικαιοσύνη, κάτι που αναμένεται να πυροδοτήσει εξελίξεις.