Νέα καταγγελία για επίθεση σε διανομέα φαγητού στη Θεσσαλονίκη

Σε νέα καταγγελία για επίθεση σε βάρος διανομέα φαγητού προχώρησε η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης
Ενημερώθηκε: 07/02/19 - 23:07

Σε νέα καταγγελία για επίθεση σε βάρος διανομέα φαγητού προχώρησε η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την επιτροπή, διανομέας φαγητού (ντελιβεράς) που εργάζεται σε επιχείρηση στην περιοχή του Βαρδάρη, κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού στις 6 Φεβρουαρίου, επειδή κάποιος «πελάτης παραπονέθηκε ότι τον κοίταξε στραβά».

Όπως αναφέρει η επιτροπή «όταν επέστρεψε από μια παραγγελία ο ιδιοκτήτης τον τραβούσε από το γιακά και τον έσπρωχνε επί δέκα λεπτά. Τον απείλησε ότι θα τον κατεβάσει στο υπόγειο και θα τον θάψει» ότι «θα βάλει μπράβους και θα τον βρούνε νεκρό σε χαντάκι».

«Μάλιστα ο συνάδελφος κατήγγειλε ότι δούλευε τρεις μήνες στο μαγαζί υποασφαλισμένος (4 ώρες/μέρα, ενώ εργαζόταν εξαήμερο-δωδεκάωρο, με δικό του μηχανάκι και βενζίνες ενώ δεν του κατέβαλε και το δώρο Χριστουγέννων», αναφέρει χαρακτηριστικά η Επιτροπή.

«Το τέταρτο βίαιο περιστατικό δείχνει ότι οι επιθέσεις στους συναδέλφους από εργοδότες, όχι μόνο τυχαίες δεν είναι, αλλά εντάσσονται στα πλαίσια ενός νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης των Εργαζομένων, όπου οι εργοδότες μας συμπεριφέρονται κυριολεκτικά ως δουλοπάροικους, πληρώνοντας και ασφαλίζοντας μας όσο θέλουν, εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους και την έλλειψη κάθε ελέγχου από τους υπευθύνους», προσθέτει