Νέα περιβαλλοντική καταστροφή σε ελληνική θάλασσα!

Νέα περιβαλλοντική καταστροφή σε ελληνική θάλασσα!
Ενημερώθηκε: 08/01/18 - 14:04

Νέα θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε την Κυριακή στις ελληνικές θάλασσες. Αυτή την φορά συνέβη την Κυριακή 07/01 στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας, με τις Αρχές να σημαίνουν άμεσα συναγερμό.

Εισροή υδάτων στο επιβατηγό οχηματαγωγό καταμαράν «CHAMPION JET 2» σημαίας Κύπρου, σημειώθηκε χθες, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρής έκτασης ρύπανση στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα. Το καταμαράν ελλιμενίζεται στο σημείο, για εκτέλεση εργασιών, στο πλαίσιο της ετήσιας επιθεώρησής του.

ΣΗΜΑ SOS ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Στο σημείο κατέπλευσε σκάφος ιδιωτικής εταιρείας, το οποίο τοποθέτησε πλωτό φράγμα περιμετρικά του πλοίου, ενώ ιδιώτης δύτης πραγματοποίησε προσωρινή στεγανοποίηση των αναρροφήσεων των κύριων μηχανών στο αριστερό μηχανοστάσιο του πλοίου.

Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η διαδικασία απάντλησης των υδάτων στο αριστερό μηχανοστάσιο του πλοίου πρόκειται να συνεχιστεί σήμερα με βυτιοφόρα οχήματα ιδιωτικής εταιρείας, ενώ στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο Α' Μηχανικός του «CHAMPION JET 2», οι οποίοι στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι.

Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύτηκε μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.