Νέες αποκαλύψεις για το μακελειό στη Γερμανία: Από το ίντερνετ αγόρασε το όπλο ο δράστης

Νέες αποκαλύψεις για το μακελειό στη Γερμανία: Από το ίντερνετ αγόρασε το όπλο ο δράστης
Ενημερώθηκε: 20/02/20 - 22:30

Ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης του Χανάου, Τομπίας Ρ., αγόρασε το όπλο που χρησιμοποίησε για τις δολοφονίες το 2014 από ένα διαδικτυακό κατάστημα, σύμφωνα με το Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND), το οποίο επικαλείται κύκλους της Ασφάλειας.
Πρόκειται για ένα πιστόλι Glock 17,9 χιλιοστών Luger. Είναι ο ίδιος τύπος όπλου που χρησιμοποιήθηκε κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Ολυμπιακό Εμπορικό Κέντρο του Μονάχου το 2016.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία επικαλείται το RND ο Τομπίας Ρ. είχε στην κατοχή του δύο ακόμα όπλα, ένα πιστόλι SIG Sauer 9 χιλιοστών και ένα άλλο πιστόλι Walther, επίσης 9 χιλιοστών.

Ο δράστης απέκτησε νόμιμα το πιστόλι SIG Sauer το 2014 μαζί με το όπλο που χρησιμοποίησε στην επίθεση στο Χανάου από το ίδιο διαδικτυακό κατάστημα.

Ο Τομπίας Ρ. διέθετε άδεια οπλοκατοχής από το καλοκαίρι του 2013. Η περιφερειακή διοίκηση Μάιν Κίντσιχ της πόλης Γκέλχαουζεν, περίπου 20 χιλιόμετρα από το Χανάου, είχε ελέγξει για τελευταία φορά την καταλληλότητα του δράστη να φέρει όπλα πριν από ένα χρόνο.

Το προφίλ του δράστη

Ακροδεξιών απόψεων με ακραίο παρελθόν ήταν ο δράστης των ρατσιστικών, όπως όλα δείχνουν, επιθέσεων στην πόλη Χανάου της Γερμανίας, που άφησε πίσω του δέκα νεκρούς, σε μια τυφλή δολοφονική επίθεση που έχει σοκάρει τη χώρα, ενώ εγείρονται ανησυχίες για νέες επιθέσεις κατά μεταναστών. 
Μετά τις επιθέσεις, ο δράστης εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του, ενώ δίπλα βρέθηκε το πτώμα της 72χρονης μητέρας του, την οποία εικάζεται ότι είχε σκοτώσει πριν αφαιρέσει τη ζωή του. Και στα δύο πτώματα βρέθηκαν ίχνη από σφαίρες. 

Λίγο νωρίτερα η εφημερίδα Bild, μη κατονομάζοντας τις πηγές της, είχε αναφέρει ότι ο δράστης των επιθέσεων –ο οποίος βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες αργότερα στο σπίτι του-- είχε ακροδεξιά κίνητρα.

Η εφημερίδα είχε μάλιστα αναφέρει ότι ο δράστης, που ονομάζεται Τομπίας Ρ.  και ήταν 43 ετών, έχει αφήσει μία επιστολή απολογίας και ένα βίντεο στα οποία προανήγγειλε τις πράξεις του. Ο δράστης είχε στην κατοχή του νομίμως όπλα καθώς ήταν σκοπευτής.