Νίκη Κεραμέως: Μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθούν ακόμα και οι Πανελλαδικές λέει η Κεραμέως

Νίκη Κεραμέως: Μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθούν ακόμα και οι Πανελλαδικές λέει η Κεραμέως
Ενημερώθηκε: 11/03/20 - 08:16

Ανοιχτό το ενδεχόμενο, εάν η χρειαστεί, να μετακινηθεί ακόμα και η ημερομηνία των Πανελλαδικών εξετάσεων άφησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα η υπουργός, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ, είπε ότι «μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθούν ακόμα και οι πανελλαδικές», ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να ματαιωθεί η και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

«Λάβαμε μια απόφαση για καθαρά προληπτικούς λόγους, για να προστατέψουμε μαθητές, καθηγητές και φοιτητές. Έχουμε πάρει πιο αυστηρά μέτρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες», είπε η υπουργός αναφερόμενη στο κλείσιμο για 14 ημέρες των σχολείων.

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας «κλείσαμε τα σχολεία για να προλάβουμε την εξάπλωση του κοροναϊού. Είμαστε έτοιμοι στο υπουργείο Παιδείας για όλα τα σενάρια».

Η Νίκη Κεραμέως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εάν χρειαστεί να κλείσουν για παραπάνω διάστημα τα σχολεία. «Αυτή τη στιγμή η αναστολή είναι για 14 ημέρες. Εξετάζουμε τα δεδομένα κάθε στιγμή. Πριν τη λήξη των 14 ημερών, θα το εξετάσουμε πάλι. Υπάρχει ενδεχόμενο να παραταθεί. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Έχουμε προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια», ανέφερε.

Η υπουργός ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να χαθεί ούτε η σχολική, ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά».

Η υπουργός εξήγησε ότι αυτό θα γίνει είτε με τη μείωση της ώρας διδασκαλίας, σε μισάωρα, είτε με την αναμόρφωση του διδακτικού ωραρίου και την περικοπή περιπάτων. «Αν πάμε σε περισσότερες ημέρες, θα δούμε ενδεχομένως την παράταση της διδακτικής χρονιάς ή την μείωση της ύλης», ανέφερε η υπουργός Παιδείας.