Νίκος Νικολόπουλος: Σε όσους ασκηθούν διώξεις, για το σκάνδαλο της Novartis,  να «ξηλωθούν τα γαλόνια τους», έως ότου δικαστούν!

Εκτενείς δηλώσεις για τις μίζες της Novartis και τις προεκτάσεις ενός από τα κορυφαία διεθνή σκάνδαλα, έκανε ο Νίκος Νικολόπουλος
Ενημερώθηκε: 06/02/18 - 20:42

Εκτενείς δηλώσεις για τις μίζες της Novartis και τις προεκτάσεις ενός από τα κορυφαία διεθνή σκάνδαλα, έκανε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Συγκεκριμένα:
«Ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, έχω πάρει το φάκελο στα χέρια μου. Η αφετηρία της υπόθεσης Novartis είναι ασφαλώς δικαστική, αλλά παράλληλα, μπορεί να αποδειχθεί ένα πολιτικό σκάνδαλο μεγατόνων. 
Με τη Novartis ασχολούνται εδώ και χρόνια, η Δικαιοσύνη των Η.Π.Α., το FBI, 29 κράτη συνολικά και τα χρηματιστήριά τους.
Ας αφήσουν, λοιπόν, τις φτηνές και ένοχες δικαιολογίες περί πολιτικής σκευωρίας και της δήθεν κατασκευής ενός σκανδάλου στην παρούσα πολιτική και χρονική συγκυρία και ας αρθρώσουν επιτέλους -πολιτικό και μη- λόγο για όσα τους καταλογίζονται.
Δεν μπορεί να συνωμότησαν εκατοντάδες ή και χιλιάδες αξιωματούχοι-ερευνητές ενός πολυπλόκαμου σκανδάλου για να πλήξουν 10-12 Έλληνες πολιτικούς … 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ NOVARTIS

Θυμίζω ότι έχουν προηγηθεί αλλεπάλληλες ερωτήσεις μου προς τους Πρωθυπουργούς και Υπουργούς όλων των Κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια και μέχρι και σήμερα . Κάθε στοιχείο που περιήρχετο σε γνώση μου πιστοποιεί «κραυγαλέα» ότι βρισκόμασταν μπροστά σ’ ένα σκάνδαλο τεράστιων διαστάσεων και ζητούσα την ανάληψη πρωτοβουλιών για να τιμωρηθούν όσοι αποδεδειγμένα ενέχονται και να επιστραφούν τα κλεμμένα δισεκατομμύρια.

Ν. Νικολόπουλος: Σύμφωνος με τον Μίκη - Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό μετά την «κάλπη» στο Σύνταγμα (ΦΩΤΟ)

 

 

Εξάλλου και οι πρωτοβουλίες που είχε αναπτύξει ο πρώην Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, γύρω από τα «έργα και τις ημέρες» της Novartis στην Ελλάδα, πιστοποιούν ότι είχε γνώση η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου του σκανδάλου. Και μην ξεχνάμε ότι Υπουργός Υγείας διορίσθηκε ο κ. Σαλμάς από τον τότε  Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Θυμίζω δε, ότι μόλις χθες ο κ. Σαλμάς δήλωσε πως αυτός ήταν που ενημέρωσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή για τη Novartis και ότι επί Υπουργίας του έστειλε δύο πορίσματα Επιθεωρητών, με λίστα 40 ατόμων που εμπλέκονται σε «αθέμιτες πρακτικές της Novartis».

Ομολόγησε δε, και το εξής φοβερό : «Είχαμε πιάσει τη Novartis να χρηματοδοτεί υπηρεσιακούς παράγοντες»!
Είπε όμως και το άλλο που προκαλεί σοκ, ο πρώην Υπουργός,  ότι «μάρτυρας κατέθεσε πως η Novartis πλήρωνε για να «φαγωθεί» (ο Σαλμάς) από Υπουργός και γι’ αυτό, άλλωστε, εκλήθη και κατέθεσε (ο Σαλμάς) στις Η.Π.Α.

Η ΝΔ, ένα κόμμα αρχών, από το 1974 μέχρι πρότινος, όταν εμπλέκοντο τα ονόματα στελεχών της σε σκάνδαλα ή υποτιθέμενα σκάνδαλα, αυτόματα αφαιρούντο  τα κομματικά αξιώματα και «παράσημά» τους, μέχρις ότου ανεπηρέαστα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Αν, λοιπόν, με αφορμή το σκάνδαλο της Novartis, ασκηθούν διώξεις, το ίδιο πρέπει να γίνει και σήμερα με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως, το ίδιο οφείλει να κάνει και το ΠΑΣΟΚ, καθώς φέρονται να εμπλέκονται και δικά του στελέχη στην πολύκροτη υπόθεση. 

Πάντως, στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών οφείλουμε να είμαστε ψύχραιμοι και προσεκτικοί. Ακόμη και εάν ασκηθούν διώξεις, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υφίσταται το τεκμήριο της αθωότητας.

Εξάλλου, στην περίπτωση που ασκηθούν διώξεις, πρέπει να αναζητηθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί πολιτικών και λοιπών πρωταγωνιστών που κρύβουν δισεκατομμύρια ευρώ και προ παντός να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα. Όποιοι κι αν τα «τσέπωσαν». Πολιτικοί ή μη.Είτε, είναι πρώην Πρωθυπουργοί ή Υπουργοί, είτε έμπιστοι σύμβουλοί τους, γαλάζιοι, πράσινοι κι όποιας άλλης πολιτικής απόχρωσης.

Νίκος Νικολόπουλος: Ναι, θα ψηφίσω την απλή αναλογική!

 

Τέλος, αναρωτιέμαι κι έχω την περιέργεια να διαπιστώσω τι θα συμβεί με την κρατική οικονομική επιχορήγηση των κομμάτων, των οποίων στελέχη εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis, αν και όταν ασκηθούν διώξεις ή από τώρα.

Το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ψήφισε νόμο για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την άσκηση δίωξης σε βάρος στελεχών της. Ο νόμος αυτός εφαρμόστηκε, παρ’ όλο που, όπως οι σημερινοί υπόδικοι, έτσι και τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν έχουν καταδικαστεί για κανένα από τα εν λόγω αδικήματα και διατηρούν και αυτά το τεκμήριο της αθωότητας.

Σήμερα, η Δικαιοσύνη ζητά από την Βουλή να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες πρώην Πρωθυπουργών και Υπουργών, πρωτοκλασάτων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για σωρεία βαρύτατων αδικημάτων που σχετίζονται με τις μίζες της Novartis.

Και τίθεται το ερώτημα στον Αλ. Τσίπρα, που εκτός από Πρωθυπουργός, είναι και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, θα ανασταλεί η κρατική χρηματοδότηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως συνέβη στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής;  

Και στον Κυριάκο Μητσοτάκη θα «ξηλώσει» τα κομματικά «γαλόνια» και θα αφαιρέσει τα «παράσημα» των φερόμενων ως εμπλεκόμενων πολιτικών στελεχών και θα «παραδώσει» με εμπιστοσύνη τους προαναφερόμενους στην Δικαιοσύνη, ώστε να κριθούν ως απλοί πολίτες; »