Ο Αρτέμης Σώρρας ζήτησε επίσημα την αποφυλάκιση του

Ο Αρτέμης Σώρρας ζήτησε επίσημα την αποφυλάκιση του
Ενημερώθηκε: 23/11/18 - 20:01

Πέντε μήνες μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την προφυλάκιση του έως τότε επί 15 μήνες φυγοδικίας, ο Αρτέμης Σώρρας ζητά επισήμως να αποφυλακιστεί, επικαλούμενος στον ανακριτή ότι θα σώσει την Ελλάδα χάρη στα «ομόλογα των 600 δις ευρώ», που έχει στην κατοχή του.  

Ο Αρτέμης Σώρρας κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, επισημαίνοντας πως δεν είναι ύποπτος φυγής καθώς ως «πολιτικός αρχηγός, δεν σκοπεύει να εξαφανιστεί από την Ελλάδα».Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η ανάκριση που διενεργείται για την υπόθεση ο 1ος ειδικός ανακριτής, Βασίλης Ζιάκας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει καλέσει σε απολογία δέκα ακόμα κατηγορούμενους. Αρτέμης Σώρρας.

Οι ισχυρισμοί του  Αρτέμη Σώρρα

 

Πιο συγκεκριμένα, κατά πληροφορίες, ο Αρτέμης Σώρρας στο αίτημα αποφυλάκισης του, υποστηρίζει ότι αδίκως έχει οδηγηθεί στη φυλακή καθώς ήδη “με τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει προσκομίσει στον ανακριτή, αποδεικνύει την αθωότητά του”. Ισχυρίζεται επίσης ότι δεν είναι ύποπτος φυγής κι ότι δεν εμφανίστηκε στις δικαστικές αρχές διότι “δεν είχε λάβει γνώση της κλήσης του, καθώς επιδόθηκε σε λάθος διεύθυνση”. Για τους 15 μήνες που παρέμεινε καταζητούμενος, επαναλαμβάνει ότι το έπραξε γιατί κινδύνευε η ζωή του.

Ο πρόεδρος της Ελλήνων Συνέλευσις κατηγορείται για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος Δημοσίου, Τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Κατηγορούνται άλλα 10 πρόσωπα

 

Την ίδια στιγμή, 1ος ειδικός ανακριτής Βασίλης Ζιάκας που χειρίζεται την υπόθεση, έχει προσωποποιήσει τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης, της απόπειρας απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε βάρος ακόμα 10 προσώπων.

Πρόκειται για μέλη διοικητικών συμβουλίων αστικών εταιρειών-σωματείων, τα οποία φέρονται είτε να ιδρύθηκαν από τον Αρτέμη Σώρρα, είτε να συνδέονται με τον επικεφαλής της Ελλήνων Συνέλευσις.

Οι νέοι κατηγορούμενοι θα κληθούν σε απολογία όταν επιστρέψει στον ανακριτή η δικογραφία που τώρα βρίσκεται στο Συμβούλιο Πλημμελιοδικών ώστε να κριθεί η αίτηση αποφυλάκισης του Αρτέμη Σώρρα. Ούτως ή άλλως, μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για την παράταση ή όχι της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου.