Οι ερωτευμένοι στα Βαλκάνια γιορτάζουν τον Άγιο Βαλεντίνο

Οι ερωτευμένοι στα Βαλκάνια γιορτάζουν τον Άγιο Βαλεντίνο
Ενημερώθηκε: 14/02/19 - 10:30

Λουλούδια, ευφάνταστες συνθέσεις, δώρα "πασπαλισμένα" με αγάπη και εκπλήξεις είναι ορισμένα μόνο από τα χαρακτηριστικά "γνωρίσματα" της σημερινής ημέρας, εορτής του Αγίου Βαλεντίνου στις βαλκανικές χώρες.

Σλοβενία: Τα πάντα "γυρίζουν" γύρω από την αγάπη

Η Σλοβενία έχει στο "αίμα" της την αγάπη (Slovenia), με ονειρεμένα τοπία για ερωτευμένα ζευγάρια που επιθυμούν να ζήσουν αξέχαστες εμπειρίες ή να επισημοποιήσουν τη σχέση τους, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του οργανισμού τουρισμού (slovenia.info). Ο επίγειος "παράδεισος" στη χώρα, το λιμναίο νησί Μπλεντ, μοιάζει με εικόνα από παραμύθι και είναι ένας από τους διεθνώς αναγνωρισμένους -από ταξιδιωτικούς οδηγούς και πράκτορες- προορισμούς για ρομαντικές διακοπές. Περιτριγυρισμένο από βουνά και δάση γύρω από τη λίμνη, το νησί "κουβαλά" ιστορίες αιώνων και το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο της λίμνης είναι η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου με τη μακρά ιστορία της. Το νησί έχει 99 σκαλοπάτια και η παράδοση λέει ότι στους γάμους ο γαμπρός πρέπει να μεταφέρει τη νύφη αγκαλιά ενώ ανεβαίνει τα σκαλοπάτια και εκείνη πρέπει να είναι σιωπηλή. Οι επισκέπτες μπορούν όχι μόνο να ακούσουν τον ήχο της καμπάνας, αλλά να την χτυπήσουν κιόλας και έτσι, οι ευχές τους θα γίνουν πραγματικότητα.

Και επειδή ο έρωτας περνά από το...στομάχι, στο Μπλεντ, που προσελκύει επισκέπτες για αιώνες, οι ερωτευμένοι κι όχι μόνο μπορούν να δοκιμάσουν γεύσεις που μπορούν να ικανοποιήσουν τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Μάλιστα, για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, οι καταστηματάρχες προτείνουν σε όσους είναι έτοιμοι να δοκιμάσουν κάτι νέο, να γευτούν το πλέον φημισμένο γλυκό την Kremsnita, ένα κέικ κρέμας. Η αυθεντική συνταγή του γλυκού χάνεται στο βάθος του χρόνου και μέχρι σήμερα, περισσότερα από 12 εκατομμύρια κομμάτια του συγκεκριμένου γλυκού έχουν πουληθεί.