Ολα τα σενάρια για τα τέλη κυκλοφορίας - Δείτε τι θα πληρώσετε

 
Ολα τα σενάρια για τα τέλη κυκλοφορίας - Δείτε τι θα πληρώσετε

Ενημερώθηκε: 11/11/16 - 13:47

Λίγες μόνο μέρες πριν την ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας του 2017 και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν με επικρατέστερο πλέον να παραμείνουν ως έχουν.

Καθώς ήδη μετρά αντίστροφα ο χρόνος έως την ανάρτηση τους στο Taxisnet σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν τελικώς αλλαγές στον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας.

Το επιχείρημα υπέρ του να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, είναι η έλλειψη χρόνου καθώς αυτό που προέχει είναι να ανέβουν εγκαίρως τα ειδοποιητήρια στο Taxisnet ώστε να συγκεντρωθεί το προγραμματισμένο ποσό των 1,1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τρεις είναι οι κατηγορίες των μεγάλων χαμένων από το διαφαινόμενο πάγωμα των τελών κυκλοφορίας.

Οι πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει τους λιγότερο χαμένους, τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων από το 2007 μέχρι το 2010 που καθώς δεν θα υπολογιστούν όπως όλα δείχνουν τα τέλη τους με βάση τους ρύπους, δεν θα έχουν και την ελάφρυνση των περίπου 10 ως 15 ευρώ που προέκυπτε για τους περισσότερους.

Η δεύτερη μεγάλη κατηγορία ιδιοκτητών αυτοκινήτων που χάνουν είναι όσοι έχουν αυτοκίνητο από το 2000 ως το 2005 και που σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούσαν τον τελευταίο καιρό θα είχαν σημαντική ελάφρυνση.

Οι πλέον ζημιωμένοι είναι όσοι ανήκουν στην τρίτη κατηγορία, όσοι έχουν αυτοκίνητο πριν το 2.000 και που θα είχαν εκπτώσεις ως και 500 ευρώ ή 40%.

Κερδισμένοι από το πάγωμα είναι όσοι έχουν καινούργιο αυτοκίνητο με εκπομπές ρύπων από 80 ως 89 γραμμάρια, καθώς δεν πέφτει, αν ισχύσει το πάγωμα, το όριο ατέλειας και έτσι δεν θα πληρώσουν ούτε και φέτος τέλη.

Οι πλέον κερδισμένοι είναι όσοι έχουν αυτοκίνητο άνω των 1.928 κυβικών και ειδικά όσοι έχουν καινούργιο και ακριβό αυτοκίνητο που με βάση τα λεγόμενα του πρώην υπουργού θα πλήρωναν αυξημένα τέλη.

Δείτε τις τιμές που θα ισχύσουν:

Από εδώ και πέρα τα τέλη υπολογίζονται βάσει ρύπων και από τη στιγμή που παγώνουν στα επίπεδα του 2016 τα τέλη θα είναι:

Στην περίπτωση της χρέωσης με βάση τους ρύπους κυκλοφόρησε το σενάριο αύξησης για τα αυτοκίνητα που εκπέμπουν πάνω από 160 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα, σενάριο που παγώνει όπως όλα δείχνουν, μαζί με τα υπόλοιπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συντάξεις: «Σπάνε» ομόλογα για να πληρώσουν τις επικουρικές

Όλα στον αέρα για το Κυπριακό

ΚΑΙΡΟΣ 11/11/2016: Κατά τόπους βροχές και σποραδικές καταιγίδες

"Έφυγε" ένας θρύλος της μουσικής, ο Λέναρντ Κόεν

Πέθανε ο μεγάλος μουσικός Λέναρντ Κόεν

Με 100 ευρώ το κλείσιμο των βιβλίων στην Εφορία