Ομάδα κουκουλοφόρων προκάλεσε ζημιές σε 13 εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ομάδα κουκουλοφόρων προκάλεσε ζημιές σε εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Ομάδα κουκουλοφόρων προκάλεσε ζημιές σε εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Ενημερώθηκε: 19/12/19 - 08:52

Ζημιές σε δεκατρία καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκάλεσε πριν από τα μεσάνυχτα ομάδα κουκουλοφόρων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες ήταν περίπου είκοσι και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, ενώ, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι κρατούσαν λοστούς και βαριοπούλες. Στα σημεία της επίθεσης βρέθηκαν φειγ-βολάν με συνθήματα που απηχούν απόψεις του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου.  

Προκάλεσαν φθορές στις προσόψεις εμπορικών καταστημάτων που βρίσκονται στις οδούς Τσιμισκή, Παύλου Μελά και Γρηγορίου Παλαμά, ενώ πέταξαν φέιγ-βολάν με μηνύματα υπέρ των καταλήψεων.

καταστροφες σε Θεσσαλονικη

Στα σημεία της επίθεσης έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις. Ακολούθησαν προσαγωγές υπόπτων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούσαν τα καταστήματα που υπέστησαν ζημιές. Στην πλατεία του μνημείου της Καμάρας εγκαταστάθηκε διμοιρία καθώς υπήρχε πληροφορία ότι τα άτομα που συμμετείχαν στην καταδρομική επίθεση είχαν κινηθεί προς την περιοχή της Ροτόντας.

Εμπρηστικές ενέργειες τα ξημερώματα σε Άνω Πόλη και 40 Εκκλησίες

Σε εμπρηστικές ενέργειες αποδίδει η Πυροσβεστική φωτιές που ξέσπασαν τα ξημερώματα σε τρία οχήματα κι ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έγινε γνωστό, στις 04:00 τυλίχθηκαν στις φλόγες και υπέστησαν σοβαρές ζημιές δύο σκαπτικά μηχανήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Επταπυργίου στην 'Ανω Πόλη, κοντά στη Μονή Βλατάδων. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική που επιχείρησε με έξι πυροσβέστες και δύο οχήματα. 

Ένα δεκαπεντάλεπτο αργότερα εκδηλώθηκε δεύτερη εμπρηστική ενέργεια, αυτή τη φορά σε αυτοκίνητο, τύπου βαν, ιδιοκτησίας αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Το όχημα-«στόχος» που καταστράφηκε ολοσχερώς ήταν σταθμευμένο στον αύλειο χώρο σούπερ μάρκετ επί της οδού Βιζυηνού στις Σαράντα Εκκλησίες. 

Οι εμπρηστές προκάλεσαν φωτιά και σε ΑΤΜ που βρίσκεται στις ίδιες εγκαταστάσεις, με τις ζημιές στο μηχάνημα να είναι περιορισμένες. Και στη δεύτερη περίπτωση επιχείρησαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα. 

Οι φερόμενες ως εμπρηστικές ενέργειες ερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές.