Ωραιόκαστρο: Για ιδεοληψίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν έκανε λόγο ο Γ. Γ. του υπουργείου Παιδείας

 
Ωραιόκαστρο: Για ιδεοληψίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν έκανε λόγο ο Γ. Γ. του υπουργείου Παιδείας

Ενημερώθηκε: 14/09/16 - 13:26

Για "τοποθέτηση γενικώς και αορίστως" και "επί ιδεοληψιών που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν" κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, σχολιάζοντας την απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσοχωρίου να προβεί σε κατάληψη του κτιρίου σε περίπτωση ένταξης-τοποθέτησης των παιδιών των προσφύγων στον χώρο του σχολείου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", ο κ. Παντής τόνισε ότι "δεν έχει κανένας άλλος το δικαίωμα να διαμορφώνει τα παιδαγωγικά, εκπαιδευτικά ζητήματα πέραν του υπουργείου Παιδείας" και εξήγησε: "Το υπουργείο έχει μεριμνήσει και είναι σε πλήρη συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας για να υπάρξουν όλοι οι εμβολιασμοί των παιδιών αυτών. Έχει ήδη ξεκινήσει το πρόγραμμα των εμβολιασμών και θα ολοκληρωθεί σύντομα και επομένως όλες αυτές οι αιτιάσεις που παρουσιάζονται περί μη εμβολιασμού και προβλημάτων δεν υπάρχουν".

Εξήγησε ότι "η επιλογή των σχολείων για τη μεταφορά των προσφυγόπουλων τις απογευματινές ώρες σε τάξεις υποδοχής δεν έχει γίνει ακόμη", συνεπώς, όπως είπε, η περιοχή του Ωραιοκάστρου τοποθετείται σε ένα ζήτημα για το οποίο δεν υπάρχει γεγονός ακόμη. "Καταλαβαίνετε, οι λόγοι της τοποθέτησης δεν είναι επί του συγκεκριμένου που έχουμε προτείνει αλλά γενικώς και αορίστως, επί ιδεοληψίων που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν", ανέφερε χαρακτηριστικά ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας.

Σημείωσε ακόμη, πως αναμένεται η υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα. " Με βάση αυτή την απόφαση θα δημιουργηθούν οι όροι -και οι παιδαγωγικοί και οι όροι που αφορούν στη χωροταξία- για την επιλογή των σχολείων" τόνισε ο κ. Παντής και εξήγησε πως τα προσφυγόπουλα θα μπουν σε τάξεις υποδοχής προκειμένου να περάσουν από μία μεταβατική φάση.

Μάλιστα, όπως εξήγησε ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, "αν σήμερα τελειώσουμε με την υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης, μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσουμε στοιχεία του όλου προγράμματος και θα αρχίσουμε τη συζήτηση που πρέπει να κάνουμε και με τους δημάρχους κ.λπ.".

Ο κ. Παντής παραδέχθηκε πως οι άνθρωποι είναι παραπληροφορημένοι σχετικά με την ένταξη των προσφυγόπουλων σε τάξεις υποδοχής και σημείωσε πως -μεταξύ άλλων- το υπουργείο έχει επίσης μεριμνήσει και για την καθαριότητα και για τη θέρμανση των σχολείων, όπου θα φιλοξενηθούν τα προσφυγόπουλα στις τάξεις υποδοχής, και κατά τις απογευματινές ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διχάζει το ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων - Σε αυτούς που ανήκουν στη ΝΔ αποδίδει την αντίδραση ο Ν. Φίλης

Αμετανόητος ο Πολάκης - Το «παίζει» Ράμπο και επιτίθεται σε όλους τους δημοσιγράφους

ΚΑΙΡΟΣ 13/9/2016: Συννεφιά με μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Κλειστά τα φαρμακεία στην Αττική σήμερα Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα (14/9) στην Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών

Πρόσληψη 3.000 Ράμπο με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής