Πανελλήνιες 2019:  Αύριο Παρασκευή οι βαθμοί - Πώς θα κινηθούν οι βάσεις

Πανελλήνιες 2019:  Αύριο Παρασκευή οι βαθμοί - Πώς θα κινηθούν οι βάσεις
Ενημερώθηκε: 28/06/19 - 03:00

Πανελλήνιες 2019:  Αύριο Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, το μεσημέρι της Παρασκευής θα αναρτηθούν στα Λύκεια οι καταστάσεις με τα βαθμολογικά στοιχεία των υποψηφίων, χωρίς να είναι βέβαιο ακόμα αν θα δοθούν και τα στατιστικά στοιχεία. Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις

Στις ανθρωπιστικές σπουδές, οι βάσεις 2019 αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΦΕ, Γιάννη Βαφειαδάκη, οι βάσεις στο συγκεκριμένο πεδίο θα είναι σταθερές λόγω της ευκολίας των θεμάτων, σε σύγκριση με τα άλλα πεδία. 

Αντίθετη θα είναι η κατάσταση στις θετικές επιστήμες, εξαιτίας της δυσκολίας στα θέματα της Φυσικής. Η πτώση των βάσεων αναμένεται να είναι σημαντική και σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΦΕ υπάρχει πιθανότητα οι βάσεις σε Πολυτεχνικές Σχολές να μην ξεπερνά τα 18.000 μόρια. 

Για τις επιστήμες Υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Παρόμοιες τάσεις θα δούμε και στις επιστήμες Υγείας και τιςιατρικές σχολές. Μπορεί η Βιολογία να έχει μεγαλύτερο συντελεστή, ωστόσο, οι βαθμολογίες στη Χημεία αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Οσον αφορά το οικονομικό πεδίο, τα Μαθηματικά θα καθορίσουν τις βάσεις 2019, καθώς φαίνεται να δυσκόλεψαν τους υποψηφίους.

Στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές

Ενδιαφέρον, όπως κάθε χρόνο, αναμένεται να υπάρξει και για τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΦΕ, αυτές οι σχολές αναμένεται να τραβήξουν το ενδιαφέρον των υποψηφίων από την Περιφέρεια. Οπως εξηγεί, ένα παιδί από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη έχει επιλογές, ενώ ένα παιδί από την Περιφέρεια πρέπει να σπουδάσει εκτός σπιτιού. Δηλαδή, από τη στιγμή που δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα, μια τέτοια σχολή είναι μονόδρομος.