Πανελλήνιες 2019: Ντροπή:Δεν έδωσαν άδεια σε εργαζόμενους μαθητές να πάνε στις εξετάσεις

Απίστευτο!Τέσσερις μαθητές εσπερινού Λυκείου στα Χανιά αναγκάστηκαν να μη δώσουν πανελλήνιες, γιατί οι εργοδότες τους δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια για να μπορέσουν να πάνε στις εξετάσεις!
Ενημερώθηκε: 08/06/19 - 11:29

Μια απίστευτη καταγγελία που προκαλεί οργή έκανε η λυκειάρχης του εσπερινού Λυκείου Χανίων.

Τέσσερις μαθητές έχασαν τις Πανελλήνιες,γιατί κάποιοι από εκεί που δούλευαν για να βγάζουν τα προς το ζην, δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια για να μπορέσουν να γράψουν!

Η καταγγελία από τη λυκειάρχη του εσπερινού Λυκείου στα Χανιά έγινε με ανάρτησή της στο Facebook. Την Παρασκευή  ήταν η πρεμιέρα για τις πανελλήνιες στα ΓΕΛ. Όμως οι τέσσερις μαθητές δεν μπόρεσαν να αλλάξουν βάρδια και μοιραία αναγκάστηκαν να χάσουν τις πανελλήνιες!

Πανελλήνιες 2019: Τσάκωσαν επ' αυτοφόρω υποψήφιο

 

«Οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ. Χανίων κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπάθησαν όλη τη χρονιά να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές. Μετά την δουλειά αν και κουρασμένοι παρακολούθησαν τα μαθήματα ενισχυτικής που έκαναν οι συνάδελφοι. Όμως σήμερα (σ.σ. χθες) μόνο δύο συμμετείχαν στις εξετάσεις. Δυστυχώς στους υπόλοιπους οι εργοδότες τους δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια για να μπορέσουν να δώσουν. Προσοχή, αλλαγή βάρδιας όχι άδεια. Να επισημάνω ότι την ίδια αρνητική στάση είχαν και οι συνάδελφοί τους. Μόνο ντροπή και οργή γι’ αυτή την κατάσταση. Ούτε να σχολιάσω δεν μπορώ… Ντροπή!», έγραψε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Μιλώντας στο zarpanews.gr, η κα Σαρρή εξέφρασε τη θλίψη της μόλις ενημερώθηκε ότι δεν μπόρεσαν οι μαθητές να πάνε στην πρεμιέρα των πανελλαδικών. «Μόνο ντροπή και οργή αισθάνομαι γι’ αυτή την κατάσταση. Τους είχαμε ενημερώσει μήπως θα μπορούσαμε εμείς να επικοινωνήσουμε με τους εργοδότες τους, αλλά αρνήθηκαν, φοβούμενοι μη χάσουν τη δουλειά τους ή τα αρνητικά σχόλια από τους συναδέλφους τους. Περίμενα πως σήμερα (σ.σ. χθες) θα τα κατάφερναν… Όπως και οι άλλοι δύο εργαζόμενοι, που έδωσαν με τη συναίνεση των εργοδοτών τους. Μιλάμε για 4 μέρες, που διαρκούν οι εξετάσεις, για λίγες ώρες που θα ήταν στο εξεταστικό και αμέσως θα επέστρεφαν στη δουλειά τους», είπε.

Πανελλήνιες 2019: Αυτά τα θέματα "έπεσαν" στην Άλγεβρα-Οι λύσεις

 

Οι μαθητές που δεν μπόρεσαν να δώσουν πανελλήνιες είναι άνθρωποι περίπου 40 ετών, οικογενειάρχες, χωρίς μεγάλη οικονομική άνεση. 
 
«Πλέον το να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές που γίνονται μόνο το Σεπτέμβριο στην Αθήνα, είναι πολύ δύσκολο για αυτούς… Χρειάζεται να προσκομίσουν ιατρική γνωμάτευση, που να αποδεικνύει ότι είχαν πρόβλημα υγείας και να πάνε να δώσουν στην Αθήνα», συνέχισε η Ευαγγελία Σαρρή, σημειώνοντας πως «εδώ δεν μπόρεσαν να πάνε στα Χανιά».