Πάνω από 260 οδηγοί πιάστηκαν μεθυσμένοι και άλλοι 500 με υπερβολική ταχύτητα

 
Πάνω από 260 οδηγοί πιάστηκαν μεθυσμένοι και άλλοι 500 με υπερβολική ταχύτητα σε ελέγχους της Τροχαίας για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Ενημερώθηκε: 02/05/17 - 16:54

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Στo πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων ελέγχων της Τροχαίας Αττικής, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι για τον εντοπισμό οδηγών που οδηγούσαν υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Στους ελέγχους αυτούς, συμμετείχε το σύνολο των Υπηρεσιών Τροχαίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και συγκροτήθηκαν 81συνεργεία τροχονομικών ελέγχων σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου.

Κατά την διάρκεια της εξόρμησης, υποβλήθηκαν σε έλεγχο αλκοολομέτρησης, με ειδικές ηλεκτρονικές τεχνικές συσκευές (αλκοτέστ) 3.299 οδηγοί και διαπιστώθηκε ότι 268 τελούσαν υπό την επήρεια μέθης.

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 2.103 παραβάσεις, επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων ενδεικτικά:

Υπερβολική ταχύτητα: 500
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 43
Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 134
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 28
Χρήση κινητού τηλεφώνου: 80
Ανασφάλιστα οχήματα: 55

Επιπρόσθετα, ακινητοποιήθηκαν 88 οχήματα και αφαιρέθηκαν 353 άδειες ικανότητας οδήγησης, 142 πινακίδες κυκλοφορίας, 133 άδειες κυκλοφορίας. Ανάλογοι τροχονομικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προειδοποιεί η Τροχαία στην ανακοίνωσή της, "καθόσον η οδική ασφάλεια και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν θέμα μείζονος σημασίας για το κοινωνικό σύνολο".