Παραιτήθηκε ο «ερντογανικός» δήμαρχος Ιάσμου

 
dimarxos-iasmou

Ενημερώθηκε: 31/03/23 - 08:56

Την παραίτησή του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης υπέβαλε ο «ερντογανικός» δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Μετά την παραίτηση, η οποία πρέπει να γίνει αποδεκτή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, το αυτοδιοικητικό του μέλλον παραμένει με ερωτηματικό.

Ωστόσο, μετά από μία θυελλώδη θητεία, τους τελευταίους μήνες ο δήμαρχος δεν ασκούσε επί της ουσίας τα καθήκοντά του. Μάλιστα, βρισκόταν εκτός δημαρχείου, δημοτικών συμβουλίων, ενώ δεν είχε παραστεί ούτε στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μουμίν Οντέρ καρατόμησε αντιδημάρχους του μεταφέροντας όλες τις αρμοδιότητες τους στο πρόσωπό του επικαλούμενος λόγους Εθνικής Ασφάλειας και Δημοσίου Συμφέροντος, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τους αποκαλέσει Γκιουλενιστές. Για τους ίδιους λόγους καρατόμησε και τους προϊσταμένους των υπηρεσιών του Δήμου.

Απέλυσε μάλιστα μέσω ανάρτησης στο Facebook εργαζόμενους με την αιτιολογία πως είναι «γκιουλενιστές», καλώντας και τους υπόλοιπους στον δήμο του να παραιτηθούν, ενώ έχει προχωρήσει σε απολύσεις υπαλλήλων, αναστολή επτά υπαλλήλων και τρίμηνη διακοπή μισθών.

Ο εν λόγω δήμαρχος προχώρησε αυθαίρετα στη σφράγιση της Ταμειακής υπηρεσίας της τοπικής Αρχής, μετέφερε υπηρεσίες εκτός της έδρας του Δήμου Ιάσμου, ανέθεσε παράλληλα καθήκοντα σε υπαλλήλους του, ανακάλεσε αδικαιολογήτως τις κανονικές άδειες όλων των εργαζομένων και έφτασε στο σημείο να προσβάλει τη Διευθύντρια της Κοινωφελούς Επιχείρησης εμφανίζοντάς την στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης προκειμένου η ίδια να παραιτηθεί, γεγονός που τελικώς πέτυχε. Και σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων ξεκίνησε πειθαρχικές διώξεις σε βάρος μονίμων υπαλλήλων του Δήμου ενώ ευθύνεται και για τη μη εκταμίευση της πάγιας προκαταβολής, αποστερώντας από τον Δήμο του ένα σημαντικό κονδύλι.

Ενδεικτικό του πλήθους αλλά και του μεγέθους των παρανομιών στις οποίες προχώρησε ο Δήμαρχος Ιάσμου είναι το γεγονός ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προχώρησε στην αιτιολογημένη ακύρωση ούτε μίας, ούτε δύο αλλά 17 συνολικά αποφάσεων του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι αποφάσεις του δημάρχου από το υπουργείο Εσωτερικών είχαν ακυρωθεί και οι υπάλληλοι είχαν επιστρέψει στις θέσεις εργασίας τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ