Παραμένει στην Ελλάδα ο 17χρονος Σαϊντού Καμαρά που συγκίνησε το πανελλήνιο

 
Παραμένει στην Ελλάδα ο 17χρονος Σαϊντού Καμαρά που συγκίνησε το πανελλήνιο

Ενημερώθηκε: 29/04/22 - 13:45

Παραμένει στην Ελλάδα ο αριστούχος πρόσφυγας μαθητής Σαϊντού Καμαρά αφού το αίτημά του έγινε δεκτό από την Αρχή Προσφύγων για την απόδοση ασύλου.

Το ασυνόδευτο προσφυγόπουλο, που συμμετείχε στη φετινή μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με το σχολείο είχε προκαλέσει συγκίνηση στο Πανελλήνιο.

Ο αριστούχος πρόσφυγας μαθητής από τη Γουϊνέα που κινδύνευε με απέλαση μετά την ενηλικίωσή του θα παραμείνει στην Ελλάδα, αφού η Αρχή Προσφύγων άναψε το πράσινο φως προκειμένου να του χορηγηθεί άσυλο.

Η απόφαση αυτή δεν προκαλεί χαρά μόνο στους συμμαθητές του, αλλά σε χιλιάδες πολίτες που μόλις έγινε γνωστή η κατάστασή του στάθηκαν αμέσως στο πλάι του.

Το κύμα συμπαράστασης για την παραμονή του αριστούχου Σαϊντού Καμαρά πήρε αμέσως διαστάσεις στην παρέλαση της 25η Μαρτίου. Αφού δυνάμωσε το κύμα συμπαράστασης στον πρόσφυγα, Σαϊντού Καμαρά, η Πολιτεία αποφάσισε να ασχοληθεί με την υπόθεσή του.

Ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσής του, το υπουργείο Παιδείας, ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενισχύσει το φάκελο του Σαϊντού.

Όπως είχε αναφέρει η Νίκη Κεραμέως σε σχετική ανάρτησή της: «Σχετικά με την υπόθεση του Σαϊντού Καμαρά, ο Διευθυντής, οι Καθηγητές, οι συμμαθητές του & το Υπ. Παιδείας μεριμνήσαμε για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον. Θα αναμένουμε την απόφαση της Αρχής Προσφυγών».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντήσει τον μαθητή από την Γουϊνέα, καθώς είχε δηλώσει προσωπικό ενδιαφέρον και τον ενημέρωσε για τις κινήσεις της Κυβέρνησης. «Ελπίζω να κάνεις την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα σου» είχε πει ο πρωθυπουργός στον μαθητή.

Ο μαθητής είχε συναντήσει και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. «Ο Σαϊντού πρέπει να μείνει στην Ελλάδα, μην τον προδώσει και δεύτερη πατρίδα», είχε τονίσει με ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας.