Παρασκηνιακές μεθοδεύσεις του κ. Δημητρίου για την αναβολή του ορισμού νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Παρασκηνιακές μεθοδεύσεις του κ. Δημητρίου για την αναβολή του ορισμού νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής
Ενημερώθηκε: 11/05/19 - 02:19

Εξαιρετικά ενοχλημένος είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον παραιτηθέντα Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Ο λόγος οι παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, που αποδίδονται από κάποιους στον κ. Δημήτριο, για αναβολή τουλάχιστον ενός μήνα της εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Πάντως, σύμφωνα με πηγές του Φαναρίου, στην σημερινή, (Σάββατο 11/5), συνεδρίαση της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα εκλεγεί ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Οι πιέσεις από την Αμερική

Χθες, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, με ψήφισμά της ζητούσε να αναβληθεί η εκλογή για μερικές εβδομάδες, καθώς και να εξεταστεί με κάθε λεπτομέρεια ένας κατάλογος 5 υποψηφίων, όπως απαιτεί ο Καταστατικός Χάρτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

«Ζητούμε η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου να εξετάσει όλα τα αξιέπαινα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, ως υποψηφίους για εκλογή στην θέση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής», αναφέρουν τα Μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου.

Κάποιοι ερμηνεύουν την προσπάθεια για αναβολή της εκλογής στην προσπάθεια να προωθηθεί συγκεκριμένος υποψήφιος, που να επιλεγεί από συγκεκριμένα εκκλησιαστικά κέντρα των Η.Π.Α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

Πάντως το παρασκήνιο για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου είναι έντονο. Κάποιοι μάλιστα... βιαστικοί έσπευσαν να βγάλουν δημοσιεύματα στην Ελλάδα ότι έγινε η εκλογή για να προωθήσουν (ή να κάψουν;) συγκεκριμένα ονόματα.

Την επιστολή -η οποία έχει ημερομηνία Πέμπτη 9 Μαΐου- υπογράφουν: Γεώργιος Τσαντίκος αντιπρόεδρος, Κάθριν Μπουφίδη Γουώλς, γραμματέας, Ελένη Αλεν ταμίας, Δημήτριος Μόσχος πρόεδρος και Κωνσταντίνος Κάρας πρόεδρος Επιτροπής Διοίκησης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, ο οποίος είναι πρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και προεδρεύει των συνεδριάσεών του δεν υπογράφει την επιστολή, ενώ πολλά μέλη τόσο της Εκτελεστικής Επιτροπής, όσο και του Σώματος του Συμβουλίου δεν είχαν μεταβεί στην Ατλάντα.