Παρέμβαση των ΗΠΑ υπέρ των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο

Παρέμβαση των ΗΠΑ υπέρ των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο
Ενημερώθηκε: 03/05/16 - 19:04

Τα τραγικά λάθη της ελληνικής κυβέρνησης και διπλωματίας οδηγούν την χώρα μας σε τετελεσμένα δίχως προηγούμενο, αφού η αποδοχή της εκ των πραγμάτων εύθραστης συμφωνίας με ΝΑΤΟ και Τουρκία και με πρόσχημα το προσφυγικό, όχι μόνο "νομιμοποίησε" την όρεξη των τουρκικών διεκδικήσεων αλλά οδήγησε παράλληλα στην "εισβολή" των Νατοϊκών εντός της κυριαρχίας μας, όπου για πολλοστή φορά παίζουν τον ρόλο οπισθοφυλακής των Τούρκων.

Είναι πραγματικότητα που η κυβέρνηση θα αρνηθεί πεισματικά να παραδεχτεί, όπως επισημαίνει το militaire.gr, αλλά έτσι έχει η κατάσταση και καλό θα είναι να αρχίσουμε να προβληματιζόμαστε για το πως θα εκδιώξουμε τους Τούρκους από τα θαλάσσια σύνορά μας.

Τα όσα κάνουν οι Τούρκοι από την ημέρα που εμφανίστηκε το ΝΑΤΟ με τα πλοία του είναι η ηχηρή απόδειξη. Η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη όπως προκύπτει από πληροφορίες που δημοσιεύονται. Είναι μάλιστα άκρως ανησυχητικά τα όσα αναφέρει ο Αντιστράτηγος ε.α Κώστας Λουκόπουλος σε άρθρο του στο liberal.gr.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται ο κ. Λουκόπουλος, την περασμένη εβδομάδα "ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, κ. David Pearce, επισκέφθηκε τον ΓΓ του ΥΠΕΞ, κ. Δημήτρη Παρασκευόπουλο, και του ανέγνωσε κείμενο τριών σημείων/προϋποθέσεων προκειμένου η νατοϊκή ναυτική δύναμη SNMG2, η οποία «επιχειρεί» στο Αιγαίο για το Προσφυγικό, να δράσει επιτέλους αποτελεσματικά και η όλη δραστηριότητα να εξελιχθεί ομαλά. Στον ίδιο ακριβώς χρόνο ο Αμερικανός Πρέσβης στην Άγκυρα, κ. Francis J. Ricciardone, διάβασε το ίδιο κείμενο στον ομόλογο του κ. Παρασκευόπουλου στο τουρκικό ΥΠΕΞ (στην ουσία μόνιμο υφυπουργό) γνώριμο μας κ. Feridun Sinirlioglu".

Οι δυο από τις τρεις προϋποθέσεις όχι απλά αγγίζουν αλλά ακυρώνουν ολοκληρωτικά ελληνικά δικαιώματα και συμφέροντα. Ποιες είναι αυτές σύμφωνα με τον Αντιστράτηγο Κ.Λουκόπουλο;

  • "Τα μέσα των Ελλήνων και των Τούρκων που διατίθενται στην SNMG2 να αποχωρήσουν από την περιοχή επιχειρήσεων και να ασχοληθούν με άλλες δραστηριότητες(;) της δύναμης, όπως... εκλιμενισμό στη Μαύρη Θάλασσα! Πρέπει να επισημανθεί ότι εφόσον αυτό υλοποιηθεί, η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα πλοίο με «νατοϊκό καπέλο» στην περιοχή αμέσου ενδιαφέροντος, καθόσον οι προσφυγικές ροές κατευθύνονται προς την επικράτεια της. Δεν είναι καθόλου το ίδιο με τον αποκλεισμό της τουρκικής φρεγάτας, καθόσον οι ίδιοι οι Τούρκοι θα έπρεπε να ελέγχουν με όλα τους τα μέσα (όπως από την αρχή της προσφυγικής κρίσης φωνάζουμε πολλοί, αλλά όχι ο κ. Κοτζιάς που αθωώνει την Τουρκία) έστω και μέσα στα χωρικά τους ύδατα.
  • Η δραστηριότητα της SNMG2 να μην εμποδίζεται με το πρόσχημα ότι υφίστανται θέματα... εδαφικών διεκδικήσεων. Εμείς, όσο και αν προσπαθήσαμε, δεν βρήκαμε...ελληνικές εδαφικές διεκδικήσεις! Η Άγκυρα, κεμαλική ή νέο-οθωμανική, είναι αυτή που προβάλει εδαφικές και άλλες αυθαίρετες νομικά διεκδικήσεις σε όλο το Αιγαίο και αυτή συγκεκριμένα δεν επιτρέπει, σύμφωνα με τις Οδηγίες Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, τη σταδιακή ανάπτυξη της νατοϊκής ναυτικής δύναμης στη θαλάσσια περιοχή Σάμου – Ικαρίας (Περιοχή P3) και στα Δωδεκάνησα (Περιοχή P4). Αυτό βέβαια αποκρύβεται από τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.
  • Να ανταλλάσσονται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες διαβαθμισμένες πληροφορίες. Εδώ βέβαια δεν έχουμε να σχολιάσουμε κάτι, καθόσον είναι διαδικαστικό θέμα της Συμμαχίας και δεν έχει κάποια επίπτωση στα εθνικά μας συμφέροντα".

Σε αυτό το σημείο που έχει περιέλθει πλέον η χώρα μας, κινδυνεύει άμεσα να υποστεί σοβαρότατα πλήγματα στην εθνική της κυριαρχία και στα εθνικά της συμφέροντα, την μεγαλύτερη αμέσως μετά τα Ίμια, που "γκριζοποίησε" το Ανατολικό Αιγαίο και πάλι εξαιτίας ακραία ερασιτεχνικών χειρισμών από την τότε κυβέρνηση... και είναι απόλυτα αναγκαία η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης για να αναχαιτιστούν τέτοιου είδους απαράδεκτες παρεμβάσεις από τους "συμμάχους" πριν να είναι και πάλι αργά.

Σχετικά Θέματα:

Χάρτης των Τούρκων εμφανίζει δική τους ελληνική βραχονησίδα

 Πού το πάει η Τουρκία στο Αιγαίο;

Οι Τούρκοι ανακοίνωσαν ασκήσεις με πυρά στη Ρόδο εως και την Δευτέρα του Πάσχα!