Χάρτης των Τούρκων εμφανίζει δική τους ελληνική βραχονησίδα

 
Χάρτης των Τούρκων εμφανίζει δική τους ελληνική βραχονησίδα

Ενημερώθηκε: 03/05/16 - 18:07

Ασταμάτητες οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Μετά τις συνεχόμενες παραβιάσεις, οι γείτονες συνεχίζουν να προκαλούν την Ελλάδα, αυτή τη φορά μέσω δημοσιευμάτων. Τα οποία συνοδεύονται μάλιστα και από χάρτες που δείχνουν ελληνικό νησί να βρίσκεται στην τουρκική επικράτεια.

Συγκεκριμένα, προκλητικός χάρτης δείχνει την νήσο του Πασά, (Paşa), ανατολικά των Οινουσσών, (Koyun), να βρίσκεται στην τουρκική επικράτεια.

Τον χάρτη δημοσιεύει η εφημερίδα "hurriyet"

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η τουρκική πλευρά φέρεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει την αναγγελθείσα ελληνική «πρόκληση», να προσγειωθεί στην νήσο του Πασά ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας συνοδευόμενος από στρατιωτικό ελικόπτερο και την εγκαταστάτη ση νήσο αυτή μόνιμης ελληνικής στρατιωτικής δύναμης.

Οι Τούρκοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι η ελληνική πλευρά προκαλεί συνεχώς αμφισβητώντας την τουρκική κυριαρχία στο σύμπλεγμα των Οινουσσών!

Αφορμή για το νέο ανθελληνικό παραλήρημα στάθηκε η απόφαση του ΥΠΕΘΑ να προβεί στην λήψη μέτρων προς αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας.

Συγκεκριμένα έλαβε απόφαση για μόνιμη παρουσία μικρής στρατιωτικής δύναμης στη νησίδα Πασάς, ανατολικά των Οινουσσών, αλλά και για κατασκευή ελικοδρομίου όπου θα μπορεί να προσγειώνεται το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η πολιτική ηγεσία αναγκάστηκε να λάβει δραστικά μέτρα ύστερα από το μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τουρκικές παραβιάσεις συνεχίστηκαν τη Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή, παρά την ελληνοτουρκική συμφωνία για «μορατόριουμ» κατά τις ημέρες μεγάλων θρησκευτικών εορτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ:

Πού το πάει η Τουρκία στο Αιγαίο;

Οι Τούρκοι ανακοίνωσαν ασκήσεις με πυρά στη Ρόδο εως και την Δευτέρα του Πάσχα!